EnergiapolitiikkaaYlemmiltä tahoilta, ei nyt siis ihan Ylimmältä 🙂 mutta jostakin ministeriportaasta, on kehotettu italialaisia vastaamaan energiakriisiin vähentämällä asunnon vuorokautista lämmitysaikaa tunnilla ja laskemaan sisälämpötilaa asteella. Ei niinkään houkuttava neuvo, jos lämmitystunteja tähänkin mennessä on ollut vain kolme ja asteita neljätoista… hmm hmmm… forza Kilspindie of Scotland!

Talot pitäisi eristää paremmin, se on selviö, meidän mökissämme heikoin linkki on 80-luvulla edellisen omistajan uusima katto. Mitä kansalliseen energiapolitiikkaan tulee, maa on aivan liian riippuvainen tuontienergiasta ja hyödyntää aivan liian vähän uusiutuvia energianlähteitä. Kuluneen viikon aikana olen yllättäen kuullut kolmesti televisiosta sanan aurinkolämpö, niin ohimennen että epäilen sen olleen virhe. Aihe on jäänyt toimittajien ja ehkä poliitikkojenkin sokeaan pisteeseen, onhan se helkkarin hienoa että auringonvalosta voidaan tuottaa sähköä, mutta lämmitys- ja käyttöveden lämmittäminen aurinkosähköllä silloin kun sen voisi yksinkertaisempaa ja halvempaa tekniikkaa käyttäen lämmittää suoraan auringolla… hölmöläisten puuhaa, sanokaa minun sanoneen! Yksityistalojen pääasialliset lämmönlähteet ovat polttoöljy ja maakaasu, niiden osittainenkin korvaaminen aurinkolämmöllä vähentäisi hiukkas- ja kasvihuonekaasupäästöjä.

Bolzanossa olisi juuri nyt kiinnostavat messut aiheesta, harmi kun ei ole ihan nurkan takana.

Advertisement

4 responses to “Energiapolitiikkaa

 1. Meidän huushollissa on tuplaikkunat, joisa on vain yksi pieni vika: ne ovat täysin vesi- ja ilmatiiviit. Pikku moka asentajilla…
  Pakko aukaista niitä päivisin, muuten oltaisiin kuin akvaariossa alta aikayksikön.

 2. Hi, can i ask you what are you doing here in Italy?
  Are you studying architecture?
  (A Finnish guy studying architecture in Italy?!?!?!)
  And where do you study or live (if i can ask this)?

 3. Muodostuuko kosteus lasien väliin vai sisäpinnalle? Jos sisälle, niin se voi olla kondenssikosteutta = ikkuna on kylmä!

  Kai ikkuna saakin olla muuten aika tiivis, vaihto- ja korvausilma tulee oven alta tai postiluukusta 😉 (ja meillä takasta, kun eivät peltiä tunne, vaikka oma moka kun en opettanut)…

 4. Paluuviite: E come energia «

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s