En ole natsi

Sain tämän prenikan, muunnetussa kansainvälisessä asussaan, Keksin Sarilta.

Se tarkoittaa:
Merkkiä jaetaan ”kaikille sen ansainneille nettiskribenteille”,
niin kuin merkin lanseerannut Jack Honest sitä esittelee.
Määritelmä ”en ole natsi” tarkoittaa, että merkin kantaja
vastustaa kaikenlaista syrjintää ja sortoa;
edistää toimillaan tasa-arvoa ja erilaisuuden hyväksymistä.

Natsismi, fasismi ja rasismi eivät ole aivan synonyymeja, vaikka jos natsismista ottaa rotuopit pois niin ohkaiseksi jää kirja, jääkö muuta kuin kiiltävät sotilassaappaat ja pompöösia arkkitehtuuria? Rasismi kuuluu niihin ilmiöihin joita on hyvä ymmärtää mutta ainakin minulle ihan mahdotonta hyväksyä, ja koska en ole edes sataprosenttisesti väkivallan vastustaja, saatan jopa myhäillä vahingoniloisesti jos jossakin joku uusnatsi tai skininnilkki on saanut nekkuunsa.

Laitan prenikan eteenpäin monikulttuurisista liitoista kirjoittavalle RVC:lle ja Milanon Karkille jota on pyydetty ennakkoluulojen vastaiseen savottaan ihan kylän papin toimesta. Lisäksi lupaan jatkossakin edistää erilaisuuden hyväksyntää, en juuri tänään kirjallisessa muodossa sillä Huhtipojan päiväunet taitavat olla loppusuorallaan ja kohta saapuvat koulun kansantanssiharjoituksista myös Italiatar ja Albaanitar.

Advertisement

One response to “En ole natsi

  1. Suurkiitos! Aihe on taas ajankohtainen.. Pappi soittikin juuri eilen ja kyseli koska voidaan tavata! Voi, olen niin hurjan iloinen, että meidän pappi on ottanut asian sydämeensä, tuntuu turvalliselta ja hyväksytyltä. Ja antaa paljon energiaa kohdata tämä haaste kylässä. Meitä on paljon.. 🙂 Meillä kylässä käydään parhaillaan ihmeellistä kireää sanavaihtoa Partito Democraticon ja PDL:n kanssa. Kyläläisten kotiin tulee kirjeitä, joissa rasismista syytetään puolin ja toisin. Voi, koskakohan tämä saa päätöksen? Vai saako koskaan..

    Paljon lämpöisiä terveisiä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s