Acqua

Huhtipojan tarha maksetaan joka kuun ensimmäisenä päivänä käteisellä tarhan toimistoon. Kuukausimaksun lisäksi jokaisen lapsen vanhempien täytyy kerran kuussa tuoda pakkaus pullovettä, kuusi puolentoista- tai kahden litran PET-pulloa. Syistä joita ei ihmisjärki yllä ymmärtämään, lapsille ei juoteta vesijohtovettä. Tarha ei myöskään lisää pullovesikuluja (noin puolitoista euroa/nuppi) kuukausimaksuun, johon sisältyvät lounas ja kertakäyttövaipat. Veteen käytettävällä rahalla voitaisiin yhtä hyvin asentaa vedensuodatin, mikäli vesijohtovesi on liian kalkkista/suolaista/raskasta/kloorista herrantertuille. Todellisuudessa vain muutamalla Leccen maakunnan paikkakunnalla vesijohtoveden nitraattipitoisuus on niin korkea – juotavaksi kelpaavan raja-arvojen sisällä kuitenkin – ettei vettä suositella alle kuusikuisten vauvojen juotavaksi. Mitä alle kuusikuisen vauvan tulisi sitten juoda? Acqua Sant’Annaa? Mitä suosittelee WHO?

Vesijohtoveden pitoisuudet tarkastetaan päivittäin sekä vesilaitoksen että ASL:n, maakunnan terveysviraston taholta. Pullovesi kontrolloidaan sinä päivänä jolloin veden pullottamiseen ja myymiseen on lupa myönnetty, ja lupa uusitaan… vuosittain? PET-pulloja ei saisi seisottaa auringonpaisteessa supermarketin lastauslaiturilla.

Kun kokonainen kansakunta on vakuuttunut pulloveden paremmuudesta, syntyy siitä melkoisesti muoviroskaa, ja olen nähnytkin televisiossa kommarien, viherpiipertäjien ja muun intelligentsian suosimalla kanavalla epätodennäköiseen kellonaikaan Venetsian pormestarin esittelemässä vesikannua, jonka kunta asukkailleen lahjoittaa. Myös Acquedotto Pugliese kampanjoi yhdessä IKEAn kanssa hanaveden puolesta: Barin IKEAssa myydään patenttikorkkisia lasipulloja vesilaitoksen etiketillä. Figissimo. Mietin tarhantätien ilmeitä jos kantaisin ovesta sisään lavallisen IKEAn pulloja vesijohtovedellä täytettynä. Tähän saakka olen kiltisti tehnyt osuuteni, käynyt ainakin kerran kuussa autolla supermarketissa ja vienyt ainakin kerran kuussa pojan autolla tarhaan, yhteiskuntarauhan vuoksi, kollektiivista psykoosia kyseenalaistamatta. Kieltämättä tunnen itseni typeräksi.

Advertisement

7 responses to “Acqua

  1. Jos tunnet itsesi typeräksi, voit lohduttautua sillä, ettet tee sitä turhaan

  2. Täytyy pitää matalaa profiilia, kun niillä on panttivankina kalleimpani 🙂

  3. Tosiaan, meillà tààllà on ihan sama vesipullo systeemi scuola maternassa ja ala-asteelle esikoinen vie pàivittàin repussaan vàlipalan lisàksi oman pienen vesipullon…tàytettynà Acquedotto pugliesen vedellà. Arvaa vaan onko meidàn tohelo koskaan unohtunut pulloa auki ja mità tuhoa pienikin vesimààrà saa aikaan kirjojen, vihkojen ja penaalin seassa!

  4. Paluuviite: Vesi on paskan lääke «

  5. Paluuviite: Lasten suusta «

  6. Paluuviite: Lasten suusta : Arkitehti

  7. Paluuviite: Vesi on paskan lääke : Arkitehti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s