Törmäsin tähän raikkaan kesäiseen reseptiin etsiessäni ohjetta tai edes nimeä Rooman ghettossa myytäviin rusinoita ja kandiitteja täynnä oleviin tukeviin leivonnaisiin joita olen ikävöinyt, ja katkerasti kironnut Ferdinand Katolisen joka karkotti juutalaiset Napolin kuningaskunnasta. Leivoksien reseptiä en löytänyt, mutta niitä kannattaa etsiä Portico d’Ottavian tienoilta. Minä sitten rakastan munakoisoja, vaikka nyt täytyy myöntää että viime viikkojen vihanneskassissa niitä on ollut enemmän kuin mitä perhe jaksaa vetää. Rajansa kaikella. Ensi viikolla vaihdan vihannesta.
Kääryleisiin tarvitaan:
munakoisoja
ricottaa
kirsikkatomaatteja
basilikaa
öljyä
suolaa
Leikkaa munakoisot ohuiksi viipaleiksi pituussuuntaan, pariloi ja suolaa. Täytä kääryleet ricottalla ja sulje hammastikulla. Laita samalle vadille kääryleiden ympärille ja päälle pieniksi kuutioiksi leikatut kirsikkatomaatit ja basilikanlehdet, kaada päälle öljyä. Jätä maustumaan pariksi tunniksi, tarjoile kylmänä.
Meillä tämä homma hoidetaan käyttämällä täytteenä halpaa vuohenjuustoa ja tuoretta timjamia. Joskus ne kääräistään sulavoilla voideltuun filotaikinaan ja paistetaan uunissa.
Meinasinkin kysyä otsikon nähdessäni, mistä moinen into munakoisoon 🙂
Kiitos mainioista resepteistä!