Kapitalisti

Meillä on luojan kiitos, tai Sulttaanin vanhempien kiitos, tuota ommaisuutta kahden asunnon verran. Riesaakin niistä on, koska niitä ei niin vain pakkaa mukaansa jos vaikka työn perään pitäisi lähteä. Italiassa työ on jakautunut kovin epätasaisesti, tai työtä riittäisi vaikka millä mitalla mutta palkan kanssa on niin ja näin, ja vaikka pimeän työn tekeminen voi olla työntekijällekin etu, jää suurempi säästö viivan alle kuitenkin työnantajalla. Tämä ei nyt kuitenkaan ole jaaritteluni aihe, vaikka sitä sivuaakin.

Olemme epäloogisesti asettuneet asumaan kahdesta asunnosta siihen pienempään, ja vielä lisäksi pitäneet sitä suurempaa tyhjillään. Syynä tähän epäloogisuuteen on se, että olemme kiintyneet omaamme, suunnitelleet sen ulkoseiniä lukuunottamatta omiin mittoihimme ja elämänmalliimme, se on kävelymatkan päässä studiolta, Italiattaren koulusta, Huhtipojan tarhasta. Suuremmalle olemme kaavailleet vuokralaisia, sillä pääomatulot olisivat tervetulleita. Talo on kuitenkin kalustettu ja täynnä roinaa, sekä meidän että anoppivainaan; lisäksi Tuppulassa ei vuokralla asuminen ole suosiossa, sillä jokainen joka kynnelle kykenee hirttää mielummin itsensä asuntolainaan, ja aika moni saa asunnon vanhemmiltaan tai puolison vanhemmilta. Loma-asunnot mukaanluettuna asuntoja on perhettä kohden tehty keskimäärin ainakin kaksi, kuusi- seitenkymmentäluvulla ilman lupia, siirtotyöläisten säästöillä, halvalla ja pimeällä työvoimalla, nopeasti ja huonosti, mutta onpahan asunto kuitenkin. Italialaiset rakastavat turvallisia investointeja, ja turvalliseksi investoinniksi mielletään kiinteistöt tai kulta, jonka voi aina kanittaa, nousevassa suosiossa oleva vanha hyvä tapa muuten. Summa summarum, vuokralaisia ei ole helppo löytää ja ennen kaikkea ei ole helppo löytää vuokralaisia jotka maksaisivat asunnosta todellisen markkina-arvon verran, sillä enemmän kysyntää olisi pienille ja halvoille luukuille jossa Tuppulassa töissä käyvä voi elää viikon palatakseen viikonloppuna kotiinsa vielä kauemmas jumalan selän taa.

Kylmäverisinä kapitalisteina annoimme kakkosasunnon ilmaiseksi ystäväperheen käyttöön, siksi aikaa kun vaiheessa oleva omansa valmistuu. Hyvä karma on luulemma riskirahastoja tai valtion obligaatioita parempi investointi.

Advertisement

4 responses to “Kapitalisti

  1. Wow…

    Olisimpa rikas niin tulisin ja vuokraisin sen toisen…

  2. Paluuviite: S come social card «

  3. Paluuviite: Mensa «

  4. Paluuviite: S come social card : Arkitehti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s