Mazzetta

Huhtipoika tarvitsee lahjuksen tarhasta päästessään, jotta suostuu istumaan rattaisiin tai autolla liikkuessa turvaistuimeen. Turvaistuimen suhteen olen ikävä tiukkapipo, ja sanovat ammattikasvattajat tai hammaslääkärit mitä tahansa, kaksi- ja puolivuotiasta ei voi pakottaa rattaisiin, järkipuheesta nyt puhumattakaan, eikä itse käveleminen, niin oikea vaihtoehto kuin se olisikin, ole todellinen vaihtoehto kaupungissa jossa ei ole jalkakäytäviä, sellaisen luupäisen miehenalun kanssa joka ei anna kättä vanhemmalle. Yleensä lahjus on kymmenen sentin lötkökarkki, jos unohdan ostaa sen piazzan tupakkakaupasta niin sitten tikkari baarista matkan varrelta. Oppikoon maan tavoille. Voitelemalla pääsee pitkälle.

Napolin sukulaiset kertoivat kaupunkiaukiosta, joka oltiin kunnostettu ilmi tulleessa lahjusskandaalissa yhteisölle palanneilla rahoilla. Vääräleuat nimesivät aukion oitis Piazza Mazzettaksi.

Siitä kaupunginmuuria ympäröineen vallihaudan täyttömaalle syntyneen pääkadun baarista vielä, että siellä on harvinaisen tympeä tunnelma. Ikään kuin ei saisi mennä baariin vain ostamaan kolmenkymmenen sentin tikkaria, ja oikeastaan pitäisi selittää miksi sen tikkarin ostaa. Tuppulassa törmää usein asiakaspalvelutehtävissä ihmisiin, joille tuottaa suunnatonta stressiä se että he joutuvat työssään kohtaamaan ihmisiä joista eivät tiedä keitä he ovat, kenen poikia ja niinpäinpois. Pienet heimoyhteiskunnat rakastavat geneologioita, no, ei kolmenkymmenetuhannen asukkaan kaupungissa voi kaikkia tuntea, mutta silti asia hiertää monia. Tuntematon on aina uhka, ja ainahan kyseessä voi olla joku albanialainen joka vie evääsi, jos et kyttää.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s