Antipasto vegetale

Klassinen italialainen ateria muodostuu alkupaloista – antipasto, eturuuasta – primo, pääruuasta – secondo, lisäkkeestä – contorno, sekä päätteeksi hedelmistä ja/tai jälkiruuasta. Käytännössä tuskin kukaan syö arkiaterialla koko ruokalistaa läpi, mutta aterian jakautuminen näytöksiin pitää pintansa ravintolan ruokalistalla. Ja mitä ravintolassa syömiseen tulee, ateria alkaa usein loistavilla alkupaloilla, jatkuu hyvällä pastalla, lässähtää pihvin kohdalla pelastaakseen kokonaisarvosanan jälkiruuissa… toivottavasti.

Alkupaloja on loputtomiin, ja olen erityisen mieltynyt kasvissellaisiin. Kolmesta eri vihanneksesta saa jo aika hyvän startin.

Rondelle di zucchina fritte – Friteeratut kesäkurpitsarenkaat

Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi, friteeraa viipaleet runsaassa öljyssä niin että ne saavat kullanruskean sävyn. Valuta talouspaperin päällä, suolaa, lisää mintunlehtiä, ohuiksi viipaleiksi leikattua valkosipulia ja balsamiviinietikkaa.

Peperoni arrostiti – Grillatut paprikat

Paahda kokonainen paprika avotulella tai parilalla niin että sen kuori mustuu. Jätä tekeytymään kahden lautasen väliin ainakin varttitunniksi. Pese paprika juoksevan veden alla niin että hiiltynyt kuori irtoaa, poista kanta ja siemenet. Revi suikaleiksi, suolaa, lisää valkosipulia ja neitsytöljyä.

Melanzane alla griglia – Pariloidut munakoisot

Leikkaa munakoiso viipaleiksi ja pariloi viipaleet molemmilta puolilta. Suolaa. Lisää mintunlehtiä, neitsytöljyä, ohuiksi viipaleiksi leikattua valkosipulia ja balsamiviinietikkaa.

Advertisement

4 responses to “Antipasto vegetale

  1. Aaaaaaah voisin elää noilla antipasteilla ! Kiitos ohjeista, on jo vesi kielellä…

    =P

  2. Paluuviite: Hevosenlihapullat «

  3. Paluuviite: Hevosenlihapullat : Arkitehti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s