Cartongesso

Italiattaren ns. huoneessa, no, alkovissa, on tehty muutoksia ja kotona on pyörinyt lauantaista kipsilevymiesten työporukka, itse kipsilevymestari kaksi metriä ja rapiat, apupoika puolitoista. Keskiarvo on hyvä.

Kun työmiehet ovat kotona yksin rouvan kanssa, on tapana että ulko-ovea pidetään sepposen selällään, luultavasti siksi ettei naapurien tarvitse epäillä mitä talossa tapahtuu. Putkimiehillä on semmoinen maine, vaikkei meidän uskottu miehemme herätä minussa suurempia intohimoja, kenties ehkä vanhemmissa rouvissa, tai tokko on edes ikäkysymys, ei vain ole minun tyyppiäni. Työmiehiltä täytyy myös muistaa kysyä silloin tällöin haluavatko he kahvia, mutta ruokapöytään niitä ei saa, sehän voisi jo tarkoittaa sitä että palkkiosta tingitään. Parempi olla vaikka vähän nälissään ja viedä koko tilipussi kotiin, tai käydä leikkelekaupassa tekemässä sämpylää, mortadellaa ja provolaa. Suomessa istuvat kursailematta pöytään, kai niillä on parempi palkka tai suurempi itsemääräysoikeus siitä miten rahansa käyttää ja työnsä hinnoittelee?

Advertisement

2 responses to “Cartongesso

  1. Me tehtiin nelisen vuotta sitten isompi remontti kodissamme. Ei meillàkààn muurarit, maalarit tai sàhkòmiehet tehneet minkàànlaista vaikutusta….mutta se putkimies;) Meidàn ovelle ilmestyi noin 3-kymppinen tumma, pitkà, lihaksikas, matalalla àànellà puhuvà MIES. Eli jos teillà olisi putkimiehen tarvetta uudemman kerran, niin molfetasta lòytyy!

    Asiasta kuudenteen. Olen odotellut kannanottoasi koulu-uudistukseen.

  2. Nyt täytyisi vain keksiä selitys miehelle miksi putkimies täytyy kutsua Molfettasta asti 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s