B come Berlusconi

kotipizza

Neljättä kertaa pääministerinä istuva standup-koomikkomme on ehkä vaikeimmin ulkomailla selitettävissä oleva italialainen ilmiö. Jos Italian media haukkuukin Berluskaa, on hänet ulkomailla kuvattu usein täydeksi roistoksi. Onko jokaisella kansalla sellainen hallinto kuin he itse ansaitsevat? Miksi italialaiset äänestävät Berlusconia yhä uudestaan?

Berlusconi on kansantajuinen, ja omasta mielestään valtavan hauska. On vaikea sanoa, sietävätkö samassa oikeistokoaliitiossa istuvat puoluejohtajat itsekään Silviota, mutta kenelläkään heistä ei ole riittävästi karismaa vetämään perässään koko keskustaoikeistoa. Jos ja kun Cavaliere heittää lusikan nurkkaan, nähdään oikealla suuri hajaannus puolueiden kärkimiesten – Italiassa he ovat lähes järjestään miehiä – taistellessa Johtajan manttelista kuin koirat luusta.

Nykyistä hallitusta edeltänyt keskustavasemmistokoaliitio voitti vaalit täpärästi, pikemminkin Berlusconia vastaan kuin minkään ohjelman, asian tai idean puolesta. Vaikka Berlusconilla riittääkin vihamiehiä, ei hänen vastustamisensa sentään yksin riitä poliittisen ohjelman sisällöksi. Kaksi vuotta kestänyt näytös ei ollut yleisön mieleen, ja oikeiston voitto viime kevään vaaleissa oli helposti ennustettavissa. Riittää kun lupaa muutosta, ja se on niin kovin paljon helpompaa oppositiosta käsin. Demokraatit yrittivät vielä nousua amerikkalaisella optimismilla, mutta Yes We Canin sijaan tyytyivät passiivilauseseen Si può, ja epäselväksi jäi kenen pitäisi kääriä hihansa.

Advertisement

2 responses to “B come Berlusconi

  1. Tekee mieli hypätä paikallisjunan alle kun kuulee ihmisten sanovan” en minä pidä ollenkaan Berluscasta, mutta…”

    MITÄ MUTTA!
    Ei jaksa.

  2. Kun ne ihmiset luulee, että Burlesconi hoitaa niiden asiat kuntoon, kun sen omat hommat on jo hoidossa. Mutta eihän se niin ole. Eka töinäänhän se laati sen vallassaolevien koskemattomuus lain.
    Ja se myös todella nauttii keskipisteenä olosta. Kuka muu Italiankaan pääministeri on ollut joka päivä televisiossa, ja montakin kertaa saman uutislähetyksen aikana. Ei kukaan!!! Eihän niillä ole siihen aikaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s