S come social card

fattakortti

Paikaksi Italian harsuperseköyhälistön housuihin hallitus on näin joulun alla harsinut fattakortin. Korttia voivat hakea tiukasta seulasta läpi pääsevät maan rajojen sisällä asuvat yli 65- ja alle 3-vuotiaat Italian kansalaiset, tässä tapauksessa lapsen puolesta huoltaja. Fattakorttiin ladataan 40€ kuussa, ja sillä voi tehdä ostoksia supermarketeissa joissa on ”täällä voi maksaa fattakortilla” -tarra kassalla.

Tilastotieteen laitoksen ristiinajettujen tietokantojen mukaan arvioidaan että korttiin oikeutettuja on noin miljoona. Samaisen laitoksen mukaan suhteellisen köyhyysrajan alla elää 12,8% väestöstä, siis 7 654 163 ja puoli kansalaista (väestötiedot 5/2008)

Minun laskujen mukaan (12 x 512€>6000€) kansaneläkkeen minimiin oikeutettu ei voi saada korttia, mutta voin olla väärässäkin. En ole matematikko. Neljäsosaosuus toisesta asunnosta riittää hakemuksen eväämiseen, samoin (perheen?) kakkosauto, useampi kuin yksi omissa nimissä oleva kaasu- tai sähköliittymä.

Tuoreimpien uutisten mukaan vaivalla haettuihin kortteihin ei olla ladattu rahaa, ja puhelinkeskus on tukossa. Ehkä sitten joulun jälkeen.

Mainokset

One response to “S come social card

  1. Avrei preferito un post tipo: ”S come Salento” oppure ”S come Salentini” 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s