Hyvää kotiruokaa

Tiina Kaarela innostui keräämään italiankielistä keittokirjaa suomalaisesta kotiruuasta, ja kyllähän auttava käsi on ojennettava kun aloite on näin hyvä.

Blogistanista haastan mukaan Calendulan, SuomItalyn ja Karkin, vaikka viimeksi mainittu väittääkin toistuvasti olevansa ihan kädetön kyökin puolella. Lisäksi heitän muutaman haasteen sähköpostitse.

******

Säännöt

1. Reseptit ovat tavallista kotiruokaa, saa tietysti olla juhlaruokaakin. Erityistä arvoa annetaan kokeilluille ja hyvän vastaanoton saaneille ohjeille, kuvaus vastaanotosta olisi tervetullut!

2. Ne voi toteuttaa tavallisilla Italiasta saatavilla aineksilla ja niissä on hyvät ohjeet oikean aineksen löytämiseksi jos on tarpeen (esim. perunoiden kiinteys/jauhoisuus).

3. Ne toimitetaan italiankielisinä Tiina Kaarelalle: etunimi miumau sukunimi piste net

4. Ne tullaan julkaisemaan (reseptinikkari mainiten) omana bloginaan, joka perustetaan myöhemmin. Toivomme tietenkin, että saisimme tehtyä fiksun kirjasen, jota itse kukin voisi sitten ystävilleen ja sukulaisilleen lahjoittaa. Mutta kaikki aikanaan!

5. Mukaan saa toki osallistua vaikka ei pitäisi blogiakaan!!!

6. Kuva olisi kiva ylläri.

7. Haasta mukaan kolme muuta, kerro blogissasi ketkä haastoit, ja jos heillä on blogi, jätä heidän kommentteihinsa tieto haasteesta.

Aiemmin mainitussa postauksessani on listattu joitain reseptejä, joita olemme jo osin kääntäneet. Mutta samasta ruoasta voi toki olla useampiakin versiota. Makaronilaatikko, kuten tietysti tiedättekin, on turha 😉

*****

Osallistuin haasteeseen kaalilaatikolla, jota ollaan meilläkin viime viikolla syöty scorranolaisena luomuna.

Advertisement

3 responses to “Hyvää kotiruokaa

  1. Oi, tähän haasteeseen on ehdottomasti tartuttava! Onhan se annettava mahtavaan aloitteeseen oma… persoonallinen panos 🙂

  2. Grazie dell’invito. C’è un limite di tempo per la presentazione della ricetta?

    Cercherò comunque di fare il possibile, magari proponendo qualcosa più vicino ai gusti italiani 🙂
    A proposito, non sono riuscito a trovare la lista delle ricette già tradotte. Mi invieresti il link? Grazie

  3. Kiitos haasteesta, siihen tartutaan. Olisi jo ihan valmiiksi käännettynä joulupipareiden, kaardemummakakkujen ja korvapuustien reseptit, kun olen niitä jaellut muutamalle italialaiselle ystävälle, mutta voin lisätä jonkun ruuankin ohjeen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s