Draculaturismia

Keksin postausta lukiessa alkoi suoriksi sanottuna vituttamaan että eräillä on matkailuvalttina Dracula, ja Suomessa joku hiivatin Joulupukki. Tasan ei käy.

Meille on luvattu että pääsemme draculaturisteiksi sitten kun ravintoloitsijat ovat saaneet lafkan sille mallille että sen voi jättää palkollisten luotsittavaksi, johon voi kyllä mennä vuosia. Sillä aikaa listalle voi haaveilla lisää must-kohteita, eli näitä ja näitä, ja tislaustuotteita Maramureşista.

Sitten jos vielä joku kielenhuoltaja kertoisi pitääkö sanoa alkoi vituttaa vai alkoi vituttamaan – en hätäisenä ihmisenä löytänyt vastausta Kotusin kielenhuollosta.

Advertisement

6 responses to “Draculaturismia

 1. Tää on meidän perheen jatkuva puheenaihe, ts. joku katsoo asiakseen huomautella toisille… Ei siis Draculat eikä joulupukit eikä v- vaan alkaa-verbi ja sitä seuraavan verbin infinitiivin muoto. Sehän on siis ”alkoi vituttaa” tai ”rupesi vituttamaan”. Kielenhuoltolinkkiä minulla ei siihen ole, mutta uskotko, että asia on näin, jos kerron, että minusta ei olisi voinut tulla äidinkielen opettajaa, koska en olisi kestänyt korjailla oppilaiden virheitä…

 2. Uskon. Minulla on sellainen hämärä mielikuva, että tämä olisi yksi niistä asioista joista äitini minua kielenhuoltaa, ja ilmeisesti osuu sokeaan pisteeseen kun en tunnu sitä millään oppivan. Toinen hankala kohta on ne pilkkusäännöt, jotka joudun viimeinkin opettelemaan – kohta nelikymppisenä!

 3. Kiva, että uskotaan. Sokeita pisteitä itse kullakin – taktisesti en nyt muista omiani.

  Edelliseen kommenttiini muuten linkkautui väärin blogini, meni yksittäiseen postaukseen, mutta ei se mitään. Kummasti nää ohjelmat joskus muistaa vanhoja tietoja ja joskus ei.

 4. Joo. Korjasin linkin, näppärää kun voi editoida omia kommentoijiaan.

 5. Lukiossa opettaja kiljui meille että ’alkakaa miettiä ja ruvetkaa tekemään, ei voi sanoa ruveta tehdä joten se infinitiivi kuulu siihen ensimmäiseen’, käytti lisänä lieviä voimasanojakin joita en nyt toista.

 6. Moro!
  Tuo rasismikirjoitus jäi tekemättä 😦
  Tuntuu siltä, että on liian iso pala! Se on kuitenkin mielessä, joskus pitää kirjoittaa siitä.
  Suomesta, näyttää siltä että teillä Italiassa on aika kova aika :/
  Varsinkin ulkomaalaisena. Miten rasismi iskuu suomalaisia/pohjoiseurooppalaisia? Luulisin, että se kohdistuu eniten muuhun.

  Mul on ollut viime aikoina kiire muualle kun bloggiin. Aina ehdin heittää vain jotain nopeasti.
  Muun muuassa olen perustamassa Turussa kustanamon. Ruvetaan markkinoimaan (eheh) italialaisia kirjoja suomeksi. Tunnetko ketään Italia/Suomi kääntäjää?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s