Hevosenliha kuuluu herkkuihin, joihin törmää Leccen maakunnassa säännöllisesti monessa muodossa: pihvinä, pihvinä kuorma-autogrillissä hampurilaisen kotiseutumielisenä haastajana, sämpylän välissä kaikilla mahdollisilla lisillä ketsupista pariloituun munakoisoon, padassa tai saviruukussa hiljaisella tulella kypsytettynä (sitäkin voi laittaa leivän väliin) ja tietysti lihapullina. Lihapullia tarjoillaan piazzan liepeillä olevissa cantinoissa laseittain myytävän viinin, jääkylmän oluen ja perunakrokettien seurassa, mutta voi pullia tehdä kotonakin. Oma reseptini nauttii suurta suosiota, ja tietysti ihmetyttää että miten suomalainen voi osata tehdä ihan oikeaoppisia hevosenlihapullia parkkintuneiden äijien juopottelu- ja korttiringin tyyliin. Okei, olen udellut ohjeen Huhtipojan isolta – siis, tarkoitan isolta, en ainoastaan aikuiselta – kaimalta, joka on muurari, rappari ja lihapullamies Jumalan armosta.
1/2 kg jauhettua hevosenlihaa
2 kananmunaa
2 dl korppujauhoa (kostutetaan vedellä)
70 g sardinialaista pecorinoa
puristettu valkosipulinkynsi
1/2 – 1 tl suolaa
mustapippuria
hienonnettua persiljaa
Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään, ja taikinasta pyöritetään kostutetuin käsin lihapullia. Ne paistetaan upporasvassa ja valutetaan talouspaperilla.
Paluuviite: Vaimeaa juhlatunnelmaa «
Paluuviite: Lastenkutsut |