Äänekäs vähemmistö

Italian talous on menossa sen verran pyllylleen, että oikeastaan olisi kaukaa viisasta tarkkailla löytyykö jostain varapoistumistietä.

Suomalaista nettikeskustelua lukiessa tulee kuitenkin sellainen olo ettei ainakaan Suomeen, kun siellä on jo tarpeeksi mutiaisia omasta takaa, ei meitä sinne kaivata.

Minä toivon että äkillinen ilmapiirin persuistuminen on vain äänekkään vähemmistön näkökulmaa, ja selittyisi sillä että anonyyminä jossain uutisten kommenttilootassa tuntee oikeutuksekseen kirjoittaa ihan mitä vaan. Silti ihan oikeasti värisyttää kun jopa Silvio Berlusconista on tullut hauska, huumorintajuinen ja vahva johtaja, joka viimeinkin on laittanut maahanmuuttajat järjestykseen.

C’mon, ihan näin italialaisesta näkökulmasta: maan ongelmien sysääminen maahanmuuttajien syyksi on lievästi sanottuna populistinen silmänkääntötemppu, ja on uskomatonta että joku siihen uskoo.  Että järjestäytynyt rikollisuus saapui Italiaan albanialaisten ja romanialaisten tuomana. Maahanmuuttajat tietysti sopivat ja sopeutuvat saumattomasti jo olemassaoleviin ongelmiin, pimeästä työstä mafiankaltaisiin järjestöihin. Vaan tuskinpa minulla on sananvaltaa tällaisia väärinkäsityksiä oikomaan kun edustan sitä kukkahattu-monikulttuurisuusvouhottaja-feministi-akateeminen joutilaisto-viherpiipertäjä-kommari-mitävielä paskasakkia, en Suomen kansan syviä rivejä.

Oksettaa.

Advertisement

11 responses to “Äänekäs vähemmistö

 1. Sananvapaus on siitä kumma juttu, että sen nimissä jotkut katsovat oikeudekseen solvata tiettyjä henkilöryhmiä tai yksittäisiä henkilöitä. Tämä netin ihanuus on samalla myös netin kamaluutta ollessaan vastuuttomissa käsissä ja olen sitä mieltä, että juuri anonyymeinä keskustelun mahdollistuminen on antanut persuistumiselle pontta. Koko totuus toreilla ja turuilla ei varmaan onneksi ole niin paha kuin mitä joistakin keskusteluista voisi päätellä.

 2. Lumien sulaessa tulee koirankakat esille. Aina silloin tällöin taitaa olla näitten# ilmiöitten# kevät.

 3. Hei, luin aika järkkyä statistiikkaa http://www.italienwelten.de/Lebensstandard.194.0.html
  että vain Slovakiassa, Irlannissa ja Kreikassa tilanne olisi dramaattisempi kuin Italiassa… 20% väestöstä joutuu tulemaan niin vähäisillä tuloilla toimeen että ne juuri ja juuri kattavat päivittäisen tarpeen.
  Mietit jonnekin muuttamista? Suomessa on tietty ankeaa, perustarpeet on turvattu tietysti. Se tuntuu tietysti aluksi hienolta, niin minusta kun palasin Suomeen, samoin eräs ystäväni joka tuli viime kesänä kahden lapsensa kanssa. Vaan, hmm, kun kaikki on niin suhteellista. Siis näin miten täällä pärjää, jos se olisi jossain muualla niin pärjäisi loistavasti, en tiedä ymmärrätkö tämän paradoxin. Vaan Suomessa se on ankeaa. Täällä pärjää niin että juuri ja juuri henki pihisee, vaan ei sitten muuta. Jos mitä yrität, verotus vie sen: tietenkin jos on hyväpalkkainen työ molemmilla Suomessa niin silloin pärjää mitä loistavimmin. Kyse on asenteessa. Vähän sama jos Italiassa on karmea auringonpaiste, niin kun kuvittelee että kipristelee kylmässä täällä -20 asteessa toista viikkoa, niin ja pimeässä, niin yhtäkkiä sitten se aurinko onkin jo kiva. Kun niitä olosuhteita ei oikein voi silleen verrata. Suo siellä, vetelä täällä. Ihmissuhteet, välittäminen on sitten tetenkin huomattavasti viileämpä pohjolassa, lyhyesti, elämä on vain ankeampaa. Alussa paluumuuttajalla tietenkin juhlaa, mikään ei ota iholle. Vaan kun aikaa kuluu, niin huomaa että Suomi on rankaa maa Pohjolassa, ah niin rakas tietenkin, vaan on varsin rankkaa, ilmastonmuutos sinne tänne, talvella ON pimeää, ja ihmisten yrmeät mielet ja ilmeet sen mukaisia. Sitten kun on tullut leudommat talvet, suomalaiset ovat ihmeekseni alkaneet käyttäytyä kuin jotkut pohjoissaksalaiset, kaikesta valitetaan ja nipotetaan. Ei missään flirttiä ja pientä pilkettä silmässä 9kk vuodessa. Vaan kesällä on kaikki tietenkin toisin 😉 silloin tämä on varmaan Euroopan ihaninta seutua. Piinaviikon terveisin, Leoncina

 4. Maanjäristyksiä meillä ei sentään ole, vaikka persuja onkin. Toivottavasti siellä pitkän ja kapean maan saappaankorossa teillä on kaikki hyvin.

 5. Olen tietysti ajatellut että nettikeskustelu Italiassa säilyttää edes jonkunlaisen tason niin kauan kun on (netti)lukutaidottomia eivätkä ihan kaikki vielä ole linjoilla, demokratian kiroja sekin. Tai että erilaisia mielipiteitä on kuusikymmentä miljoonaa, eikä vain ”me” ja ”ne”. Vaikka kyllä meilläkin piisaa populisteja piazzoille huutelemaan, Pohjois-Italiassa varsinkin. Siellä ei ole elintason ja koulusivistyksen nousu kuulemma edennyt samaa tahtia 😉

  Lukion äikänmaikka tiesi kertoa että Ameriikassa opetetaan koulussa väittelemisen taitoa, ja jotain sellaista varmaan sinnekin kaivattaisiin kun ainoa argumentti näyttää olevan vastapuolen mollaaminen ja johonkin oletusarvoisesti arvottomaan ryhmään (hörhö! natsi!) niputtaminen.

 6. Suomalaiset ovat juoppouteen taipuvaisia, umpimielisiä ja juroja.

  Italialaiset ovat äänekkäitä ja korostavat itseään. Albaanit ovat epäluotettavia. Jemeniläiset miehet ovat uskonkiihkoisia sekoboltseja, eikä heidän kanssaan voi länsimainen nainen seurustella.

  Mikä tässä on, että näitä itsestäänselviä asioita ei saa sanoa ääneen? Rankaiseeko Jumala totuudenpuhujia vai mitä ihmettä?

  Maahanmuuttajat tuovat ongelmia, jos he tulevat liian kummallisesta kulttuurista. Eri asia tarvitseeko siitä välittää, ja eri asia, tarvitseeko sen takia ajaa pää kaljuksi. (Minusta ei.)

  Mutta silloin on aina historiassakin menty huonoon suuntaan, kun keisari on ollut ilman vaatteita.

  yt. Make

  • Minusta yleistäminen on äärettömän typerää, ja samoin sellainen moraalinen närkästys johon liittyy aimo annos älyllistä epärehellisyyttä. Toistakymmentä vuotta sitten kun asuin vielä Suomessa, tiesi Helsingin poliisipäälikkö neuvoa naisia ettei yöaikaan kannattaisi liikkua kaupungilla, mikäli mielii välttää raiskatuksi tulemisen, ja 2004 evlut kirkko otti kantaa poikien ympärileikkauksen puolesta kun se on kiva juttu joka auttaa pikku juutalaispoikia tuntemaan yhteenkuuluvuutta omaan yhteisööönsä. Onhan se ihan mukavaa että ollaan havahduttu näiden asioiden suhteen, ja että valtaväestö jo tunnustaa naisen oikeuden ottaa yö omakseen tahi antaa ymmärtää muttei ymmärtää antaa. Nyt kun vaan saataisiin vielä nämä rättipäät kuriin, öhm öhm.

   Jossain muodossa näitä samoja ajatuksia esitettiin silloinkin jossain 7päivän kansilehdessä, että oleskelulupia jaetaan kuin kaupan hyllyltä ja ulkkarit paitsi varastavat työpaikat, myös nostavat ties mitä tukia. Ja vievät meidän naiset. Laman myötä on ylitetty kriittinen massa: minä ihan vain varottamaan että tuo on populismia, ja syntipukkien etsimisen sijaan kannattaisi ehkä alkaa ratkoa ongelmia, niitä kannustusloukkuja vaikka.

 7. Albaanien ja romanialaisten järjestäytynyt rikollisuus saapuu Italiaan albanialaisten ja romanialaisten tuomana, sitä tuskin voi kiistää. Se, onko tämä ongelma sinänsä on näemmä arvokysymys.

 8. Olet päässyt maahanmuuttokriittisten (joita ei saa kutsua rasisteiksi tai maahanmuuttovastaisiksi) palstalle. Plokisi saattaa joutua masinoinnin kohteeksi…

 9. Joo, huomasin että kävijätilastot on vallan komistuneet 🙂

 10. Mitähän se tämä arkitehti oikein miettii, kun toisaalta haukkuu suomalaisia rasisteiksi, mutta samaan aikaan meidän ex-ulkoministerimme moittii tämän arkitehdin pääministeriä.

  Kiinnostaisi muutenkin tietää, ovatko esimerkiksi suomalaiset ja italialaiset eri rotua ? Tämän naisen mielestä ovat, vaikka monet muut koettavat väittää, että rotuja ei edes ole.

  Hirveää on se opettajattaren ”rasismi” kerro meille mitä hän sanoi.

  Mahtaa olla elämä vaikeaa maassa jonne muutettuaan ajatteli, että vain ja ainoastaan Suomessa on mitään rasimiin viittaavaa, mutta pikkuhiljaa huomataan, että ei se ”ksenofobia” olekaan mikään suomalainen erityispiirre, vaan sitä esiintyy jopa ihanassa Etelä-Italiassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s