Polemiikkia ja sensuuria

Vauro

Reilu viikko sitten Rai2:lla näytetty AnnoZero on joutunut polemiikin kohteeksi ja sensuurin kynsiin siinä mielessä että pilapiirtäjä Vauro Senese on hyllytetty toistaiseksi; paitsi että uskalsivat esittää kritiikkiä (aiheellista tai aiheetonta, kai asiasta puhua saa?) väestönsuojelun toimista, olivat pilapiirrokset loukanneet järistyksen uhrien surua. Sensuuria ovat vaatimassa samat tahot jotka aikoinaan puolustivat profeetta Muhammedista tehtyjä pilapiirroksia sananvapausasiana, puolustuksekseen toki sanovat että Vauro saa piirtää mitä lystää, muttei vero- ja lupa- (ja mainos)rahoilla kustannetussa yleisradioyhtiössä.

Kuvassa syytettyjen penkiltä vastaava vinjetti ”rakennuskuutioiden lisäys – hautausmaille”. Vahinko vaan, että rakennusalan lamakannustukseksi tarkoitetun ohjelman luonnoksessa oli esitetty juuri viikkoa pari ennen Abruzzon maanjäristystä byrokratian keventämistä myös seismisen rakentamisen määräysten osalta.

Olen lupaillut itselleni olla käyttämättä uusinta trendisanaa aivopieru, vaikka tähän kohtaan se sopisi.

Rakennukset, jotka sellaisenaankin luhistuvat kuin korttitalot, eivät tarvitse hiekasta ja sileästä teräksestä valettujen perustustensa kuormitukseksi ylimääräistä kerrosta kevennetyllä byrokratialla. Traagista että uhkakuvan selvennykseksi täytyi melkein kolmensadan ihmisen menettää henkensä, ja on kai sanomattakin selvää ettei L’Aquilan talojen sortuminen ole tämän hallituksen vika, vaan vuosikymmeniä kestäneen huonon hallinnan ja valvonnan – ja huonoille hallitsijoille vallan delegoineiden äänestäjien – kollektiivinen verivelka.

Advertisement

One response to “Polemiikkia ja sensuuria

  1. Sen verran olen asiasta kuullut kommentteja, että itse pienisuuri herra hyväntekijä Silvio sälytti syyt aikaisempien hallitusten niskaan. Mutta sehän on se sama Silvio niissä aikaisemmissakin hallituksissa. Liekö näyttänyt niin erilaiselta hiuksettomana, etteivät ihmiset ole tunnistaneet ja muistaneet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s