Ekoteko

Toivottavasti kukaan ei tähän mennessäkään ole kuvitellut tekevänsä ekotekoa ostaessaan suomalaisia tomaatteja sydäntalvella.

Nyt kaikki kuorossa kommentoimaan kuinka luomuviljely tuhoaa planeetan. Siinähän saatetaan jopa ajaa pellolle paskaa.

5 responses to “Ekoteko

 1. Eihän toki mitään ekotekoa vaan suomalainen teko…kannatetaan kotimaista! Eikä ne kovin luomujakaan tiettävästi ole olleet, mutta suomalaisia…periaatteesta…mihin me suomalaiset joudutaan, jos me kaikki työ luovutetaan muualle? Kai sinne muualle mekin joudumme

 2. Niinpä. Artikkelista sai sellaisen käsityksen että lentotomaattien ostaminen pelastaa maailman.

  Meillä syödään pääasiassa lähiruokaa ja kausiruokaa, luomua siksi että jos viljelykseen ei ole käytetty myrkkyjä niin niitä ei ole lopputuloksessakaan, paitsi mitä nyt sateen mukana. Suomen talvessa taitaa viihtyä vain hapankaali, ja idut itävät kerrostalokeittiössäkin 🙂

  Ei meilläkään tomaatti talvella viihdy, tulevat Sisiliasta. Vaan nyt oli viikon ruokapiirikassissa viimeinkin tomaatteja ja uusia perunoita!

 3. Huomasitko artikkelin keskustelusta, että mollattiin, miksi aina puhutaan espanjalaisista tomaateista, jotka ko. kirjoittajan mielestä ovat pahoja. Hän kehui italialaisia tomaatteja 😉

  Ekoteko Suomessa olisi varmaan se, että söisi talvisaikaan kasviksinaan kotimaisesta syyssadosta pitkään säilyviä: porkkanaa, lanttua, naurista, valkokaalia yms. Tomaatit ja kurkut vähemmälle ja vain sinne kesäaikaan. Tosin tunnustan, että meidän perheessä ainakin kurkun kulutus on kohtuullisen suurta talvellakin.

 4. Nyt tuli tomaatti-juttuun korjaus (ylen/hesarin sivut?)- suomalaiset luomutomaatit viljellään Suomessa pääasiassa ekoenergialla, joten tomaatit saavatkin synninpäästön.

 5. Pari kertaa olen tammikuussa ostanut niin mauttomia tai jopa pahoja tomaatteja ja kurkkuja ja aivan älyttömään kilohintaan, että nykyään suosiolla pidän niistä taukoa talvella. Porkkana taasen maistuu makealta vielä pakkasillakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s