Leikkimieltä

Tunnustan etten ole kovin hyvä leikkimään lasten kanssa, ja pääsääntöisesti toivoisinkin että leikkisivät keskenään. Tuskin minulta leikkimieltä puuttuu, mutta minulla on omat leikkini, ja ehkä, kiitos kysymästä, vielä omilla säännöilläni. Italiatar lienee perinyt päällepäsmärin luonteen äidiltään: pitäisi tanssia hänen pillinsä mukaan, mutta yksinleikki ei kiinnosta. Vielä hän ei ole ymmärtänyt että tuollaisella luonteella kannattaa suunnata mielenkiintonsa pasianssiin tai taulukkolaskentaan.

Jotenkin sentään siedän sellaisen tilanteen että lapset kiinnostuvat minun leikeistäni: löysin viime viikolla Lidlistä tangramin pikkurahalla, ja Ipercoopin kassalla Italiatar mankui itselleen sudokuvihon. Niitä ollaan ratkottu yhdessä.

Huhtipoika on enemmän leluilla leikkivää sorttia, rautatieverkosto kattaa koko makuuhuoneen ja äitiä tarvitaan lähinnä ruokkimaan, halimaan – ja vastaamaan kysymykseen kukaseon.

Advertisement

7 responses to “Leikkimieltä

 1. Et ole ainoa ei-erityisen-leikkivä äiti, tunnustaudun myös sellaiseksi. Nytkin Kuopus siirtyi sujuvasti aamupalapöydästä huoneeseensa leikkimään itsekseen duploilla tai jollain ja minä saan surffailla kahvikuppini kanssa. Kaikki lapsemme ovat osanneet leikkiä itsekseen. Minun on ollut vaikea ymmärtää lapsia, jotka eivät leiki ilman vanhempien apua.

  Mutta vau, sudokuja. Miten vanha Italiatar olikaan? Viisi? Kuusi? Seitsemän? Siitä se alkaa ja looginen ajattelu kehittyy, hienoa! 🙂

 2. Minakin ilmoittaudun;) En ole kovin leikkisa aitykka, ja meilla lapset ovatkin leikkineet ihan itsekseen myös. Mina leikkimassa? Huoh.

 3. Maailman kamalin leikki on autohammaslääkärileikki! Autot vielä menevät, mutta että autojen pitää käydä hammaslääkärillä, se on jo aivan liikaa. Tällä äidillä on siis leikkilakko. Tai siis voin kyllä leikkiä karhuleikkiä, missä äitikarhu nukkuu talviunta…

 4. Italiatar on kuusi, ja uskoisin että hänelle sudokussa on hyväksi se, että joutuu harkitsemaan ennen vastauksen kirjoittamista ruutuun: katsomaan vaaka- ja pystyriviä sekä ruutua. Samaa voi sitten soveltaa muuhunkin 🙂

 5. Meilläkin muuten tehtiin tänään ristikkoa 7v, tosin sanallista. Siinä tarvitsee tosiaan muutakin kuin ristipistotaitoa että saa ruudut riittämään ja sanat sopimaan. Lasten leikkitädiksi tai -äidiksi en tunnustaudu ja meillä tylsistymismankumiset muttuvat oma-aloitteisesti leikeiksi kun pystyn tarjoamaan vaihtoehdoksi vain huoneen siivousta. Plääh, tylsä äiti.

 6. Piti sanomani vielä, että miksi isät jaksaa leikkiä? Onko se sitten niin, että pojat on poikia vaikka satavuotiaina.

 7. Isit varmaan jaksavat paremmin leikkiä kun niiden ei tarvitse samassa määrin pestä pyykkiä ja luututa kuin äitien?
  (ihan vaan villi arvaus…)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s