Berlusconiin liittyvää jeesustelua

Koska blogistani on nimenomaan kaipailtu Berlusconiin liittyvää jeesustelua, niin pistänpä toimeksi. Tarkoituksenani oli kirjoittaa jatkoksi italialaisille häille ajankohtainen Divorzio all’italiana, mutta muut uutistapahtumat ja standup-koomikkomme lohkaisut Roma Capitalen lehdistökonferenssissa ehtivät edelle. Olen seurannut sammakon nylkemistä lähinnä Helsingin Sanomissa ja Suomen italialaisten nettilehdessä La Rondinessa, josta italiantaitoisille suosittelen Nicola Rainòn kirjoitusta aiheesta.

Hesarin nettikeskustelussa huumorintajuuni vetosi ehdotus, että seuraavalla vierailulla puuarkkitehtuuriamme ylistänyt poliitikko vietäisiin tutustumaan sauna-arkkitehtuuriin, pohojalaistyyliin saunan taakse. Pitkien ajomatkojen välttämiseksi tarjoan auliisti omaa saunaani pääkaupunkiseudulla, kai siitä hyvästä jonkun muistokilven mörskän seinään saisi. Muuten kommentit ovat olleet kirjavia, kuten nimimerkillä kirjoittaessa on tapana. Osa pitää Berluscan typeryyttä osoituksena siitä että jokaisella maalla on ansaitsemansa hallitus, osa suomalaisten närkästymistä vain huonona kansallisena itsetuntona, ja ällistyttävintä mielestäni on se, että Suomen italialaisten keräämä nimilista jolla he sanoutuvat irti valtionpäämiehensä – lupasinko etten käyttäisi sanaa aivopieru? – sanotaanko, briljantista huumorista, tyrmätään sillä että kyseessä on demokraattisesti valittu johtaja.  Toisin kuin nettikeskustelussa monet olettavat, myös vaalit voittanutta valtiojohtoa saa arvostella. Sitä kutsutaan sivistyssanakirjakielellä oppositioksi. Saa arvostella omaansa, ja saa arvostella muiden johtoa.

(Oppositiolla toivoisi toki olevan muutakin poliittista ohjelmaa kuin antiberlusconismi, apro e chiudo parentesi)

Lähes jokaisella italialaisella neurologilla, psykiatrilla ja geriatrilla on oma diagnoosinsa Berlusconin terveydentilasta.

Berluscan viimeisimmän sketsin rakennussuojelulliseen puoleen en ota kantaa, koska ovat näemmä hukanneet koko kirkon jälkiä jättämättä. Sattuuhan sellaista, paremmissakin piireissä.

Advertisement

3 responses to “Berlusconiin liittyvää jeesustelua

  1. Ahaa, olet jäänyt jonkun hampaisiin. Tai jonkun hampaat ovat jääneet – no, kaikki eivät voi ymmärtää laadukasta tekstiä 😉

  2. Jep. Tässä tutkiskeltuani jo jonkin aikaa pohjoisen kotimaan ajankohtaisia huolenaiheita, olen tullut siihen tulokseen, että siellä asiat ovat oikeasti tosi hyvin. Mikä on tietysti ihan hyvä asia, kun vakavia ongelmia ei löydy murehdittavaksi. Energiaa näyttää riittävän vaikka mihin.

    Tosin pienenä vinkkinä pohjoiseen, sitä kannattaa ehkä sijoittaa rakentavammin. 😀 Parempaa rakennuspolitiikkaa!

  3. Hei, Katja. Luotettavalta taholta on kerrottu, että Berlusconi ei ole ollut virallisella vierailulla Suomessa, ja että puukirkko, jossa hän on käynyt olikin Islannissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s