Ateobus

ateobus

Tämä bussi ei ymmärtääkseni ole koskaan kiertänyt kaupunkiliikenteessä.

Ilta-Sanomista sattui silmiini tieto siitä että uskonnottomien mainoskampanja olisi levinnyt Italiaankin. Ällistyin. Totta puhuen täällä Tuppulassa riittäisi edes että olisi julkista liikennettä, ja niitä ateistitarroja voitaisiinkin sitten odottaa seuraavat kaksikymmentä vuotta ja odotellessa katsella vaikka nakuja tätejä mainostamassa saniteettisilikonitiivistettä suihkuboksiin, autovahaa, selluliittivoidetta, jääteetä, ja mitähän vielä. Rauhoituin saadessani riittävällä googlauksella selville että kampanja oli tyssännyt kardinaali Bagnascon messukasukan helmaan.

Jumalatonta meininkiä.

Totta puhuen, suhtaudun suvaitsevaisesti kaikenlaiseen uskonharjoittamiseen, ja on meillä kotonakin jos mitä rukousnauhaa ja perheraamattua. Silti toivoisin että kirkko ja valtio erotettaisiin toisistaan, välittömästi, pysyvästi ja täysin. Asia oli jo saatu aika hyvälle tolalle ennen kuin Duce meni ja ryssi sen Lateraanisopimuksilla. Krusifiksit pois virastoista ja koululuokista. Uskonnonopetus kirkon iltapäiväkerhoihin. Paavin ulko- ja kotimaanmaanmatkat omalle Vatikaanin sponsaamalle TV-kanavalle. Julkisen terveydenhuollon lääkäreille velvollisuus kirjoittaa jälkiehkäisyresepti, ja vakaumuksellisesta syystä kieltäytyville kenkää ja kehotus hakea töitä jostain kirkon ylläpitämästä puljusta, joita on paljon.

Uskonnonvapuden tulee ulottua kattamaan myös uskonnottomuudenvapaus.

Advertisement

5 responses to “Ateobus

  1. Tuon bussin kyllä piti aloittaa Genovassa mutta poistettiin heti käytöstä. En tiedä ehtikö ajaa ollenkaan. Uutisoitiinkiin tv:ssä, et varmaan huomannut.

    • Joo, en huomannut, ja olen jälkikäteen yrittänyt nettiartikkeleista saada selville että pääsikö varikkoa pidemmälle.

  2. Minä en kertakaikkiaan ymmärrä (hyväksyn kyllä täysin) vakaumuksellista ateismia. Mutta olin kovasti ilahtunut tästä kampanjasta, en tosin muista miksi. Se liitty jotenki siihen, että kun sallitaan vapaus olla julkiateistijea ja sitä toitottaa, niin samalla taataan sama vapaus kaikille hihhuliryhmille. Ja minähän kannatan kaikkia(niin paitsi tätä vakaumuksellista ateismia, joka on minusta kertakaikkiaan käsittämätöntä)!
    Kaikki saa nyt vapaasti koittaa selvittää minun uskonnollista, tai uskonnotonta, vakaumustani…

  3. Mitä kieltä sun lapsoset muutes puhuvat keskenään?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s