Arkitehdin vuosiraportti

pyykkipaiva

Arkitehtiblogi juhlistaa neljävuotista taivaltaan ja yksivuotispäiväänsä WordPressissä. Vuoden kävijäluku jää hieman alle kolmenkymmenentuhannen. Suosituimmiksi artikkeleiksi nousevat Näin minusta tuli julki-imettäjä, Joulukuva, Hella ja (pieni) nyrkki, Avotakka ja Alfauros. Useimmin blogiin johtaneet hakusanat olivat joulukuva, kotiruokaa, antipasto, avotakka ja arkitehti, liekö viimeinen typo vai mitä. Myös lutikan purema ja paskamutsi ovat olleet suosiossa.

 • Vakavaluontoinen bloginhoito vaatii uhrauksia: olen joutunut järjestelmällisesti kieltäytymään pyynnöistä ryhtyä kenenkään naamakirjakaveriksi, koska aikatauluni ei kestäisi yhtään ylimääräistä pseudoaktiviteettia.
 • Blogin pitäminen on hyväksi mielenterveydelle, ehkä. Olen neljässä vuodessa löytänyt ihmisiä, joita ajattelen ystävinä vaikken olekaan heitä tosielämässä tavannut.
 • Blogin pitäminen auttaa kirjoitustyössä: kun viimeinkin sain sen lisurinperskuleen työn alle, soljuivat kokonaiset lauseet kuin itsestään. Sama ihme tapahtui väikkärin tutkimussuunnitelman kanssa, ja toivottavasti myös apurahahakemuksia runoillessa. Olen ainakin mahdottoman inspiroitunut viimeksimainituista.
 • Mainetta, rahaa ja kuuluisuutta ei blogaamisesta (kuulostaa korvaani paremmalta kuin polkkaaminen, melkein kuin pogaamista!) ole siunaantunut. Synkimpinä hetkinä mietin myyvämpiä aiheita, blogilistan kärkeen pyrkyröintiä, mainostilan kauppaamista. Ehkä voisin yrittää kirjoittamista työkseni, perustaa kaupallisen blogin …tai mainosteipata leveän takalistoni.

Lukijoita kiittäen, arkkienkelien päivänä

Advertisement

7 responses to “Arkitehdin vuosiraportti

 1. jihuu!!! Kaasu pohjassa katkeraan loppuun saakka!!! AUGURI!

 2. Onnea mainiolle blogille!

 3. Onnea pitkästä ja ahkerasta blogiurasta! Olet suosikkiblogini, monia en ehdikään seurata ja omakin meinaa jäädä ihan retuperälle.

 4. Onnea hienosta saavutuksesta 🙂
  Eksyin blogista toiseen surffatessani tanne, ja taidanpa jaada pidemmaksikin aikaa!

 5. otan syyt niskoilleni siitä arkitehti-asiasanan käytöstä…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s