12 kuvaa: marraskuu

11110911.11.2009 Martinpäivänä, klo 12.20:

Tietyö on näiltä näkymin valmistunut, lopputarkastusta vaille, ja ehkä siksikään katua ei ole avattu autoliikenteelle. Me emme ole ensimmäisenä hoputtamassa. Kuvauspaikallani on betoniporsaaseen törkättyjen liikennemerkkien viidakko, mutta löydän silti askelkiveni.

Putkimiehet ovat vetämässä rumaa sinkkiputkea kaasumittarista boileriin: Italiassa kaasuputket viedään turvallisuussyistä pintavetoina, vaikka seinän sisään railoon upotettu putki olisi kyllä monin verroin sievempi. Putkimies tietää kertoa että Sveitsin rajan tuolla puolen alkaa toinen meininki. Sinne on matkaa reilut toistatuhatta kilometriä.

Mutta hei: eikö Italiassa yleensä ja Etelässä erityisesti pitäisi olla aina aurinkoista, sininen taivas ja siihen malliin? Tämä on kolmas ohuen tai keskipaksun yläpilven tuhrima maidonvalkea otos. Aamulla vilahti palanen sinitaivasta; neljäkymmentä minuuttia kuvaushetken jälkeen taivas repesi lohduttomaan sateeseen.

Lokakuun kuva:

Syyskuun kuva:

Muut 12 kuvaa -haasteen osanottajat löydät täältä.

Advertisement

14 responses to “12 kuvaa: marraskuu

 1. Komean kivetyksen saivat aikaan. Seuraavaksi kai talojen kunnostus…
  Taisi liikennemerkit olla tiellä kun sait ottaa askeleen taaksepäin.

 2. Hauska tunne, kun kivetys lähestyy ja lähestyy kuukausi kuukaudelta.

  Ensi kuun kuvassa voikin olla jo enemmän vipinää. Odotellaan…

 3. OI kuinka ihanat etelän maisemat, kapoisat kujat, kaikki kädenojennuksen päässä.. Tietysti tuo tie näyttää parhaimmalta nyt valmiina. Tuleeko kadulle enemmän elämää kesän tullen vai täyttävätkö autot vaan tuonkin kapean kulkutien? Sama meno näkyy olevan kuin Espanjassa, että maailman on vain askelen päässä kotoa.. eikä yleensä tarvitse edes takkia… ja julkisivut ovat kovin saman oloisia. Tosin tuollahan kulkee vähemmän kaapeleita.. ei ole sellaisia paksuja mustia piuhoja kuin usein näkee espanjalaiskylien taloja kiertämässä.

 4. Kiva, kivetys on valmis. Niin arvelinkin edellisen kuvan perusteella.
  Merkkaa nyt vaikka liukenemattomalla tussilla ruksi kiveen josta kuvat otat 😉

 5. Kivi on ollut ihan paikoillaan, elleivät nyt sitten ihan lopussa ole siirtäneet. Liikennemerkkejä on joutunut väistelemään, ja kuvan fokus/tilttaus tuntuu vähän vaihtelevan, kun ei oikein ole kiintokohtaa siinä valkealla taivaalla keskikentässä 🙂

 6. Tämä on kyllä upea sarja! Tosi mielenkiintoinen seurattava. Ihmeen nopeasti työt ovat edistyneet, vai tuntuuko se vain katsojasta. Siestat eivät ole venyneet liian pitkiksi 🙂

 7. Jopas on oltu ahkerina… Miltähän katu näyttäs iltavalossa?

 8. Näköjään siellä on ehditty kadun suhteen jo viittä vaille valmiiksi. Mukavannäköinen vinoruudutuslaatoitus.

 9. Hienoa jälkeä miehet ovatkin tehneet!
  Ihan selvä muutos!

 10. The workers did a wonderful job paving that walkway. It is beautiful.

 11. No wau, siellähän on kohta valmista!

 12. Jos pitäisi veikata minä vuonna tuo katu on kivetty, sanoisin että noin parikymmentä vuotta sitten. Ei näytä teollisesti leikatuilta kiviltä, vaan käsin hakatuilta. Kaunis pinta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s