Joulukalenteri 18: siistiä!

Täsmennettäköön, etten aio kirjoittaa joulusiivouksesta. Siihen kelpaavat Project Maman ohjeet.

Sisäinen pilkunviilaajani on saanut uutta sarkaa: nyt kun voin nauhoittaa lastenvideoita Kaistalta, niin tottahan niin teen. Ja koska rakastan siistiä jälkeä, leikkaan videot XMedia Recodella, ja samalla konvertoin AVIksi. Tunnustan jopa että olen joskus aikoinani siivonnut mainoksia pois telkkarista nauhoitetuista VHS-videoista, mutta ei, mitään kivaa kotivideo-ohjelmaa en ole vaivautunut käyttämään. Varmaan sitten kun ja jos on aikaa. Kasimillistä kaitafilmiä olen edellisessä elämässäni leikannut, sen verran olen antiikinaikuinen.

Minä olen perheessä se, jonka iltapäiväharrastuksena on piuhojen virittely tietokoneelta telkkariin, tietokoneelta stereoihin, telkkarista stereoihin, ja tietysti toimenkuvaan kuuluu myös kaiken maailman konvertointiohjelmien ja plug-inien asentelu. Seuraavaksi opettelen tekstitystiedostojen yhdistämisen audioon ja videoon.

Advertisement

5 responses to “Joulukalenteri 18: siistiä!

  1. Kuulostaa monimutkaiselta… tai olen vaan kateellinen kun en itse osaa enkä jaksa edes opetella kaikkia teknisiä hienouksia ja piuhojen virityksiä. Toivon että pojasta kasvaa tekninen ihme joka tulevaisuudessa ratkaisee kaikki pulmat!
    Me olemme myös kokeilleet tv-kaista-tarjousta, valitettavasti sen käyttöä hankaloittaa se, että meillä on vain kiinteä tietokone, joten käyttö on jäänyt aika vähälle.

  2. Uteliaana kysyn että kuinkas onnistuu kaistalta tallentaminen?? Jotakin olisi kiva pistää talteenkin!

  3. Ihan sieltä tallenteet-sivulta, paitsi että kun menet kursorilla ohjelman nimen päälle, niin sen sijaan että valitsisit katso, valitset lataa. Ladattavan tiedoston laati riippuu siitä minkä resoluution olet valinnut. Me katsomme kaiken 1Mbps flash-tiedostona, mutta lataan 8 Mbps VLC:nä, tiedostomuoto on .ts ja niitä voi katsoa jollain ts-playerilla? Ellei siis muunna vaikka AVIksi.

  4. Adobe Premier on melkolailla hyvä ohjelma äänen ja videon työstämiseen. Sillä saa myös tekstiä videolle tai leikeltyä ääni- tai kuvaraitoja pois. Kaikki raidat ovat erillisinä ja niitä voi käsitellä siten erikseen. Sinne voi tuoda muualta myös lisää ääniraitoja ja lisäillä niitä omiin videoihin. Tallennuksen voi tehdä MP3:na tai wavvina tms. Kätevää. Kunhan ensin oppii tekniikan….

  5. Thanks! Noinko helppoa se olikin! 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s