Raide 21

Milanon aseman raiteelta 21 lähtivät joulukuussa 1943 – toukokuussa 1944 junat Auschwitziin. Useimmille se oli pelkkä menomatka.

Italiassa vietetään 27. tammikuuta holokaustin uhrien muistopäivää. Joka ikinen vuosi kysytään myös, onko holokaustin muistamisessa järkeä. Pitäisikö oikeastaan muistella kaikkia muitakin kansanmurhia, menneitä ja käynnissä olevia?

Italia lähetti monta junavaunullista omia kansalaisiaan kuolemaan. Kyllä siinä pitäisi olla ainesta yhteen vuosittaiseen kansalliseen itsensäruoskintapäivään. Ja muistetaan samassa rytäkässä menneet homot, mustalaiset, vammaiset, kommunistit, jehovat… että ymmärrettäisiin mihin voi johtaa ajatus herrarodusta ja ulkopuolisesta syntipukista. Ilmeisesti asiaa ei olla jauhettu riittävästi, kun vielä 2000-luvulla äänestäjään menee kuin väärä raha Romanian romanien syyttäminen kaikesta kurjuudesta läpikorruptoituneessa ja järjestäytyneen rikollisuuden piinaamassa maassa.

Advertisement

3 responses to “Raide 21

  1. EUn mukaan 27/1 on kaikkien vainottujen muistopaiva. Juutalaisia vaan surmattiin kaikista eniten, joten ovat sen vuoksi enemman valokiilassa.

    • Joo, muistelin sen olevan kansainvälinen, mutta niinkuin omassa blogissasikin kirjoitit, asia ei Suomessa ole juuri tapetilla. Italiassa mainitsemastani syystä.

      Muistan että liittolainen Saksa pyysi Suomeakin luovuttamaan omat juutalaisensa, mutta en ihan muista miten siinä kävi. Historianlukija köhäisi tässä kohdassa, ja käänsi sivua? Sen olen lukenut että Albania olisi ainoa Saksan sodassa miehittämä maa, jonka juutalaisten lukumäärä kasvoi sodan aikana: olivat ihmisten vieraina, ja vieras on pyhä, kerrottiin klaaninpäällikön pyssynpiippuun tuijottavalle SS-upseerille…

  2. Santanchè muistutti tietenkin, ettà kauheampaa kuin rasistiset seinàkirjoitukset on se, ettà Italiassakin ihmiset polttavat vielà Israelin lippuja…!? Siis kuka selittàisi tàtille mikà ero on Israelilla (joka on yksi fasistisimmista valtioista,imho) ja toisen maailmansodan juutalaisilla? Kai sama ihmeihminen, joka saisi Israelin riisumaan ikuisen uhrinnaamionsa. Ei sillà ettà làhi-idàn sodassa viattomia osapuolia olisi. Paitti kuolleet siviilit.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s