iTauhkaa

Maailman kurjista ja vainotuista kertovien postausten jälkeen on vähintäänkin kohtuullista piehtaroida tavarataivaassa. Kun nyt on saanut sen lottovoiton, että on syntynyt rikkaammalle puolelle palloa.

Teknologisessa kulutushysteriassa maltti on valttia. Kun oikein kauan malttaa odottaa eikä heti osta haluamaansa, voi jopa huomata ettei tarvitse sitä. Että olisi uuden hinkuvinkun iskiessä joutunut heittämään vesilintua Kindlellä, iPodilla, isolla video-iPodilla ja DVD-playerilla. Tai ainahan ne voi antaa lapsille, tai kai ne olisivat jo rikki, tai niiden akku finaalissa, alkuperäinen liian kallis ja kiinalainen kilpailija vasta tulossa markkinoille.

Applen jakopääntiivisteestä nimensä saanut iPad vaikuttaa hauskalta vempaimelta, juuri sellaiselta jolla voi pitää lapset naulattuna junanpenkkiin kuusi ja puoli tuntia välillä Lecce-Rooma. Juna onkin loistava paikka tarkkailla teknologisten vimpainten kehitystä. Siirtotyöläisten pahviset matkalaukut ovat korvautuneet notebookeilla ja iPodeilla, mutta yksi asia pysyy entisellään: Pohjoisessa on työtä, Etelässä ei. Tai ainakaan sellaista, josta ihan palkkaa maksettaisiin. Ne jotka haluavat tutkijoiksi eivätkä ole sukua kenellekään nimekkäälle saavat painua ulkomaille asti. Kuten Suomessakin, Italian markkinoille iPad WiFi tulee maaliskuussa: silloin nähdään ensimmäiset kappaleet Eurostar Fast 9350 FRECCIARGENTOlla. Malttavaisemmat työmatkalaiset odottavat huhtikuuhun, jolloin kauppoihin saadaan 3G-malli. Sen jälkeen hätähousut saavat lohduttautua sillä ettei vierustoverin kalliimpi malli kuitenkaan saa yhteyttä verkkoon Ostunin oliivitarhoissa saati Foggian ja Beneventon välillä…

Uskon että olemme suurten muutosten edessä. Pakkausjäte vähenee kun kirjan ostaa sähköisenä. Todellinen addikti voi iPadilla ennen uuden niteen selailua (niitä voi tosiaan selata kosketusnäytöllä!) poksautella vartin verran iPhone-sovellettua virtuaalikuplamuovia. Sillekin kosketusnäyttö tekee oikeutta.

Advertisement

2 responses to “iTauhkaa

 1. iBad ?

  Tässä pieni tekninen vertailu, senhän jokainen uutta tekniikka himoitseva tekee jo hankintaa miettiessään eikä oston jälkeen?

  Apple iPad (v.2010) vs.
  HP TC 1100 (v.2003)

  Apple ilmeisesti halusi kerrankin varmistaa, ettei se kopio mitään fiksua edeltäjiltään, ei edes USB-liitäntää.

  *****

  • No joo, se iPikkarinsuojan USB on telakassa eli laturissa, ja näyttöä tökitään sormella, ei stylolla.

   Minä ainakin olen ymmärtänyt että uusi lelu on isoruutuisempi iPod, tai sähkökirjanlukija värinäytöllä, ei pieni tietokone. Apina ei myöskään linkissä vertaillut lelujen painoa (1,4 kg ilman näppistä vs. 0,73 kg se painavampi malli), ja on väärässä väittäessään ettei laitteessa ole stereokuulokeliitäntää.

   Luemma perusmalli maksaa kymmenen taalaa enemmän kuin Amazonin Kindle, ja tässä kohdassa valinnassa painaa varmaan värinäyttö, mahdollisuus katsoa myös House MD:n uusin jakso, ja tietenkin se iPhone-kuplamuovisovellus 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s