Settimana bianca

Olen sen verran yllytyshullu, että minua ei tarvitse kahdesti käskeä kun Muori tarjoutui piffaamaan lentoliput minulle ja kersoille. Että päästään lunta katsomaan. Sen verran odotin, että mies tulee lonaalle ja syö ensin vatsansa täyteen. Onhan se ihan kohteliasta, että kerrotaan kuitenkin etukäteen ja varmistetaan ettei puolisolla ole mitään asiaa vastaan.

Minä olen hinkunut lumeen, sillä kuvat näyttävät lapsuuden talvelta. Lunta on satanut Ranskan Rivieralla, Modenassa, Algeriassa, osapuilleen kaikkialla muualla paitsi meillä. En ole tarponut hangessa kahdeksaan vuoteen. Seitsemänvuotiaani ei ole koskaan nähnyt lunta, ja sinä vuonna kun joulumatkamme Suomeen peruuntui, olisi meitä odottanut musta eurotalvi kaamoslisällä Rovaniemellä.

Kun hintaero jäljellä olevissa paikoissa lennolla kuudensadan ja tuhannenkahdensadan kilometrin päässä sijaitsevilta kentiltä oli melkoinen, päädyin tulokseen ettei oikeastaan ole mitään väliä nökötänkö jälkikasvun kanssa junassa kuusi vai yksitoista tuntia, ja koska lepovaunullisella junalla meitä olisi odottanut vaihto Bolognassa sianpieremän aikaan, päädyin istumapaikkoihin intercity notteen. Nyt vähän hirvittää.

Toivottavasti konetta ei ole paikattu jeesusteipillä.

Advertisement

6 responses to “Settimana bianca

 1. City Airlinesin huolto näyttää ottaneen oppia VIKIGN LINEn kyljessä olleen reiän korjauksesta teipillä. Vuoden säästöidea! Kilpailu on kovaa niin ilmassa kuin vedessä.

 2. Olin lähettävinäni jo kommentin junamatkastanne, meni kai mustaan aukkoon. Paras tiiviistää se tähän:

  JKuvan una näyttää varsin siistiltä ja mukavalta, mutta äidille vyö ja nassukat kiinnitetään siihen numerolukkoremmillä siltä varalta että mammakin nukahtaisi matkalla.
  Puhallettava niskatyyny voisi olla kiva, ja upgradeeraus 1. luokkaan, jos vielä paikkoja on.
  Lapset selviävät tuollaisista matkoista hyvin, nukkuvat kun väsyttää.
  MAHTAVAA LUMIMATKAA!

 3. Beati voi!!!! Meillà myòs lapset hinkuvat hankeen kun tuota valkoista ihmettà ei tànàkààn vuonna nàhty, vaikka muutaman kerran aamu nolla-asteisena alkoikin. Hyvàà matkaa!

 4. Hihi.
  Tosin Ranskan Rivieran talvi kesti (Onneksi!!) vain yhden yön. Mulla ei ole vielä hinkua Suomeen talvella, lumiset ajat ovat liian läheisessä muistissa.

  Tsemppiä junaan!

 5. Oikein hyvää matkaa! Ihana Muori teidän perheellä.

  Kyllä lumesta onkin nautittu. Meillä on piha rakennettu sen muotoiseksi, että joka talvi, jos lumitilanne sallii, pulkkamäkeen lähdetään lähes suoraan ulko-ovelta. Ja laskettu on, tänä vuonna laskiaisriehassa ekan kerran siitä mäestä mentiin myös lumilaudalla. Hiihtohissiä kaipasi se ystäväperheen isä, joka kantoi 10-vuotiaan lumilautoineen takaisin mäen päälle… 😉 mutta emme luvanneet hankkia.

 6. Tulkaahan kylään!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s