Puhdistus

Postauksen otsikkoa ei tule sekoittaa Sofi Oksaksen samannimiseen romaaniin.

Quaresima, paastonaika, on puhdistautumisen aikaa jopa ekumeenisen ateistin perheessä. Se voisi olla oiva hetki laihdutuskuurille, kuntoilun aloittamiselle tai nenänvalkaisuviikoille, mutta olen valinnut tänä vuonna teemaksi ylimääräisen roinan siivoamisen nurkista. Joka päivä pitää saada jotakin kynnyksen yli.

Heitin keittiön astiakaapin päältä lasinkeräykseen noin tsiljoona purkkia, jotka odottivat siellä sitä päivää jolloin minusta tulee Hyvä Äiti ja alan tehdä hilloa.

Tyhjensin lelulaatikon makuuhuoneessa ja sijoitin sinne kaikki hahmotteluvaatteet; hahmotteluvaatteiden entiseen säilytyspaikkaan, prinsessa-trolley-laukkuun, lykkäsin käsinuket. Palikat, Askare-laatikko, hakka ja Ikean kattilat lähtevät varastoon odottamaan lapsenlapsia tai jotain. Yksi tyhjennetty ja imuroitu puulaatikko on täynnä Brio-yhteensopivaa raideinfraa, toinen nukkeja ja niiden vaatteita. Aivastelin laatikoita tyhjentäessä. Kodinhoitoallas on täynnä kylpeviä barbeja. Pesin koneellisen nukenvaatteita. Kaikista lelukoreista ja -laatikoista kertyi läjäpäin linssittömiä aurinkolaseja, aurinkolasittomia linssejä, pureskeltuja muistipelikortteja, kinder-yllätysukkelien parittomia ylä- ja alavartaloita, kolmipyöräinen poliisiauto…

Soitin nestekaasulafkaan ja tilasin äijän hakemaan tyhjät kaasupullot huitsin nevadaan.

Vein muutaman kassillisen pieneksi jääneitä lastenvaatteita ja -jalkineita maakuntapääkaupungissa sijaitsevaan keräyslaatikkoon papan tuloksia hakiessa.

Lykkäsin paperinkeräykseen kolme puhelinluetteloa, koska numerotietoja etsiessäni en muistaisi kuitenkaan luettelon olemassaoloa vaan etsisin netistä. Heitin pois jopa kirjoja.

Kylppäristä löytyi läjäpäin kosmeettisia näytepakkauksia, jotka voisivat olla käteviä matkalla johonkin hiton minigrip-pussiin pakattuna.

Mainokset

4 responses to “Puhdistus

  1. Kuulostaa tosi upealta puhdistukselta. Ja hauskalta. Ainakin sitten, kun hiki on laskeutunut, ja väsymys vähän väistynyt.

  2. ”Kylppäristä löytyi läjäpäin kosmeettisia näytepakkauksia, jotka voisivat olla käteviä matkalla johonkin hiton minigrip-pussiin pakattuna.” Tunnustan, teen itse ihan samaa, enkä kuitenkaan koska niitä muista reissulle ottaa 🙂

  3. Onkohan pesän raivaus jokin luonnonlaki? Hormoonien säätelemä? Itselläni on naamakirjassa jo 7-osainen kertomus asiasta ja jatkoa seuraa.

  4. Luulen että minulla on joku kaskiviljelijän geeni, joka vaatisi koko töllin tuleen tuikkaamista kerran seitsemässä vuodessa 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s