Kiitos, Alexander Stubb

Olen tasan samaa mieltä Alexander Stubbin kanssa, ehkä jopa ensimmäistä kertaa, ja tämä tekee hänestä jo toisen kokoomuspoliitikon jota arvostan.

Mamukeskustelu on todella vastenmielistä, sillä populismi on vastenmielistä. Populismlla ei ratkaista ongelmia, edes maahanmuuttoon liittyviä; ne lakaistaan maton alle kiinnittämällä katse johonkin epäolennaiseen ja puhumalla suu vaahdossa imaamin parrasta.

Meno maan Virallisen Totuuden verkkokeskustelussa on ollut viime aikoina sen verran hurjaa, että yhdelle jos toiselle suomenkielentaitoiselle on tullut mieleen kannattaako tuollaiseen maahan ylipäätään mennä/palata. Ai niin, eihän kukaan maailmalla suomea osaa joten onko tuolla nyt väliä, ja parempi etteivät tulekaan. Maahanmuutosta ja monikulttuurisuudesta johtuvat ongelmat ratkeavat parhaiten sillä että lopetetaan maahanmuutto, ja ollaan keskenään leijonariipukset kaulassa pitämässä white pride -pippaloita. Virallisen Totuuden lehti on myös huomannut että mamukriittisyydellä on nostetta ja ottanut vakiohjelmistoonsa mamu-aiheiset jutut; jokainen artikkeli jossa mainitaan sana somali saa reaaliajassa peräänsä noin neljänsadan vakikommentoijansa vakivastaukset. Tiedä sitten miten tämä tapahtuu, vastaavatko työaikana vai maksaako fatta laajakaistan?

Minä en tiedä onko mokukriittisyys äänekkään vähemmistön vai aivan vastikään mölyt mahastaan päästäneen hiljaisen enemmistön juttu; epäilen ensimmäistä, pelkään jälkimmäistä.

Advertisement

7 responses to “Kiitos, Alexander Stubb

 1. Mietin ihan samaa eilen kun luin ko. uutisen Stubbin sanomisista. Vaikka Kokoomus ei ihan edusta meikäläisen mielipiteitä noin yleensä, on hyvä kuulla hallituspuolueen edustajalta asiallinen ja fiksu kommentti.

  Lähiviikkoina on mediassa puhuttu ”ilmapiirin kiristymisestä”, siis muuallakin kuin keskustelufoorumeilla. Saattaa siis olla, että näillä ”kansan mielipiteillä” on oikeastikin hiukan sitä kansaa siellä takana. Mikä on tietysti valitettavaa ja pelottavaakin.

  Mutta tosiaan tuntuu minustakin, että tuo ”Valtion Virallinen Totuus” suorastaan lietsoo esiin näitä keskusteluja ja kiristää ilmapiiriä ihan itse.

 2. Minä epäilen hiljaista enemmistöä. Suomen voisi oikeastaan julistaa EU-säädöksellä suojeltavaksi reservaatiksi, onhan se jo sukupuuttoon kuolemassa oleva kansa ja muutenkin kulttuuriltaan säilyttämisen arvoinen erikoisuus.

  • Viittaat kai tapaus Paavoon 😉 Kyllä minullekin joskus tulee se tunne, ettei suomalaiseksi hyväksytä ellei ole suomalainen seitsemännessä polvessa, ja ns. ihan oikean suomalaisen näköinen.

 3. Luet ilmeisesti mamukeskustelua hyvinkin valikoiden. Koko viimeaikainen kauhistelu lähti liikkelle sinänsä ajattelemattomasta Facebook-ryhmästä, jossa oltiin valmiita istumaan muutama vuosi Astrid Thorsin taposta.
  Kukaan ei puhu siitä, että esim. Jussi Halla-aho saa tappouhkauksia viikottain ja näitä samoja uhkailuja ovat erinäiset antifasistit (= vihreät nuoret) esittäneet jo kauan. Muutenkin koko tappouhkaus on perin kulunut uhkaus.
  Tosin Hollannissa on pari maahanmuuttokriittistä saanut oikeasti surmansa, Pim Fortyin 2002 ja Theo van Gogh 2004.

  Ratkaisuja maahanmuuton ongelmiin on esitetty, itse asiassa ne olisivat hyvin helppoja. Ei perusteettomia turvapaikanhakuja, sota tai levottomat olo ei ole edes syy turvapaikan saamiseen.

  Maahanmuutto sellaisena kuin se nyt pääsääntöisesti tapahtuu on huono asia. Suomeen ja muualle Eurooppaan lappaa väkeä jolle ei ole työmarkkinoilla kysyntää muutenkin tiukassa taloustilanteessa.
  Stubb on muuten pahasti väärässä tuossa Wille Rydmanin promillessa. Kai Pöntinen lupasi laittaa sosiaalipummimaahanmuuttajille stopin ja sai 5% kokoomuksen äänistä.
  Tuskin kenelläkään muuten on tuotakaan vastaan mitään. En ymmmärrä miksi kukaan haluaisi Suomeen sosiaalipummeja.
  Enkä ymmärrä sitäkään, miksi kukaan tästä edes älähtää. Onko älähtäjän mielestä enin osa maahanmuuttajista sitten sosiaalipummeja ?

  • Luen mamukeskustelua Hesarista, jossa se ainakin on kovin yksipuolista: kaikki maahanmuuttajat eivät ole sosiaalipummeja, joukossa on myös niitä jotka vievät meidän työpaikkamme. Tappouhkauksista ja viharyhmistä en nyt ole niin kovin järkyttynyt, näyttää olevan kansanhuvia siellä jos täälläkin.

 4. Mistä tuon ”vievät työpaikkamme”-argumentin olet noin laajasti bongannut ? En minä ainakaan HS:n viesteistä sellaista kovin usein lue.

  Mitä työperäiseen maahanmuuttoon tulee, niin sekin on ollut viime vuosina eräänlaista turvapaikahakijoiden legitimiointia, heistä kun on pyritty kotoutustoimin tekemään Suomen työmarkkinoille kelpaavia. Jokainen voi miettiä mikä on aikuisen luku- ja kirjoitustaidottoman ulkomaalaisen arvo työmarkkinoilla jos jo 20-vuotiasta kouluttamatonta suomalaisnuorukaistakin pidetään lopullisesti syrjäytyneenä.

  Todellisuudessa laajin työperäinen maahanmuutto ei edes näy tilastoissa. Suomessa on paljon keikkatyöläisiä Baltiasta ja Puolasta, eivätkä he ole rekisteröityneet yhtään minnekään. Suomi ei heiltä saa verotuloja, mutta he kuitenkin vievät työpaikkoja. Ilman heitä palkkataso tietyillä aloilla olisi Suomessa paljon nykyistä korkeampi.
  En kuitenkaan erityisesti moiti tätäkään, EU-maana olemme työvoiman liikkuvuuteen sitoutuneet.

  Pari vuotta sitten poliitikot kohkasivat työperäisen maahanmuuton jouduttamiseksi. Miksi sitä ensinnäkään olisi EU:n ulkopuolelta niin valtavasti tarvittu ja eikö EU:n sisäinen vapaa työvoima riitä ?

  Vierailevia huippuasiantuntijoita ja yritysten perustajia (en tarkoita mitään kebab-kioskeja) toki tarvittaisiin, mutta heidän lukumääränsä on aina hyvin pieni, eikä satunnainen Suomessa asuva expatti edes omasta mielestäänkään ole maahanmuuttaja.

  • Seuraan tätä keskustelua kohta kaksikymmentä vuotta, ja kyllä työpaikka-argumentti aina välillä nousee pinnalle, ainakin silloin jos työpaikkoja on yhtään kenellekään. Yrittäjien prosenttiosuus on mamuilla suurempi kuin kantaväestöllä, koska yrittäjyys saattaa kuulua kulttuuriin, tai koska se on ainoa keino saada työtä (ei, kaikki eivät halua vain nostaa kotoutumistukea, joissain kulttuureissa mies haluaa elättää perheensä ja ehkä jopa lähettää rahaa kotiväelle).

   En muuten ihan usko tuohonkaan etteivät keikkatyöläiset jättäisi verotuloja Suomeen, minun on ainakin ihan helkkarin vaikeaa saada palkkioitani ulos maasta vaikka olenkin vain rajoitetusti verovelvollinen ja työsuorite tapahtunut persus tukevasti toimistotuolilla Italian maaperällä. Kaiken maailman pumaskaa pitää toimittaa lähdeverokorttia varten. Tietysti jos ovat pimeänä… KENENKÄÄN ei pitäisi olla, oli sitten keikkaa heittävä virolainen tai kovapalkkainen ansiosidonnaistaan lisätuloilla pyöristävä remontti-reiska.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s