Pakkolomautettu

Lauantai on Tuppulassa tavallisesti koulupäivä, paitsi siis tänään kun huomenna on kuvernöörinvaalit ja lapsrakkaiden koulu on äänetyspaikka. Yhden päivän ajan koulua raivataan, ettei vaikka olisi pommeja tai siivouskomerossa piilossa kokonaista oikeilla äänillä esitäytettyä vaaliuurnaa, sitten äänestetään kaksi päivää, ja vaalien jälkeen vielä yksi päivä joka arvatenkin menee vaalikoppeja purkaessa. Keskiviikkona on yksi päivä koulua, ja sen jälkeen alkaakin jo pääsiäisloma joka kestää kiirastorstaista toisen pääsiäispäivän jälkeiseen tiistaipäivään.

Jokainen äiti (no, miksei isäkin) sai scuola maternan opettajattarelta kotitehtäviä: muovikassillisen pehmoja, joiden hygieniasta huolehtimiseen pakkoloma on omiaan.

Advertisement

10 responses to “Pakkolomautettu

 1. Mielenkiintoisia kotitehtäviä. Luoko tämä sitä yhteisöllisyyttä… Mutten mitenkäs ne todentaa, ettei joku ole lintsannut vaan ainoastaan esittänyt pesevänsä ne pehmot?

 2. Kai niitä nuuhkitaan, tai jotain. Täällä pesuaineet ovat järjestään vahvasti hajustettuja, eikä tulisi mieleenkään että joku laistaisi hommasta, sen verran velvollisuudentuntoisia kuitenkin. Nillähän on sentään panttivankina meidän lapset 🙂

 3. Täällä hygienisessä pohjolassa on tiedotettu huolestuneille vanhemmille, että bakteerit yms virukset eivät elä kuivassa karvalelussa kolmea päivää kauemmin. Voidaan siis hyllyttää osa bamseista kolmeksi päiväksi ja sitten taas käyttöön. Saattaa olla tottakin, sillä kun miniäni viljelee syöpäsoluja Lontoon yliopistotutkijankopissaan, niitä on juostava kastelemaan viikonloppuisinkin etteivät kuole.

 4. En usko että pehmoista ollaan pesemässä bakteereita, vaan ihan rehellistä tahmaa, mähnää ja hasselpähkinäsuklaalevitteisiä sormenjälkiä 🙂 Ja pölypunkkeja, jotka elävät ja voivat paksusti täkäläisessä ilmankosteudessa.

 5. Niinpä tietysti. On jo unohtunut tuo tahmatassuikä, kun omat piltit syövät GI-painotettuja tarkkaan punnittuja aterioita, jotka tulevat cateringfirmasta suoraan jääkaappiin kahdesti viikossa.

  Pyykkinarukuvasi on ihan liikkis! 🙂

 6. Syötteenlukija tekee temppuja: vähän hätkähdin, kun päällimmäiseksi lastuksesi tuli sellainen, jossa peset vaippapyykkiä uutta tulokasta varten… Tarkistus täältä blogin kautta osoitti, että kyse olikin vaatimattomasti neljä vuotta vanhasta jutusta 😀

  Taitaa sinullakin olla kohta se aika vuodesta, jolloin mieli palaa Huhtipojan syntymään. Itselläni on myös huhtikuinen poika, joka täyttää pian 13. Aina palaan niihin vuosien takaisin syntymän aikaisiin tunnelmiin jokaisen lapsen kohdalla…

 7. Syötteenlukijasi teki temput varmaan koska päivitin eilen vanhoja juttuja, bloggerissa postatuissa on vain aihe ilman avainsanaa, ja halusin sanan ”pyykki” ymmärrettävästi vähän enemmän framille tuossa tagipilvessä 🙂

  Huhtipoika syntyi malkamaanantaina, joka oli äänestyspäivä. Tänäkin vuonna äänestämme palmusunnuntaina ja malkamaanantaina, joten, kyllä, ihan samat fiilikset jos ei suppareiden puuttumista oteta lukuun 🙂 ja mielummin olisin muistelematta vuoden 2006 iloa Romano Prodin vasemmistokoaliition voitosta ja sitä seurannutta pettymystä, kun huomasi ettei koko porukalla ole muuta yhteistä linjaa kuin antiberlusconismi…

 8. Pyykkipäivästä: on ne pehmot ehkä tarpeellista pestä virusten takia. Uutisissa tuli helmikuussa – jolloin meillä Suomessa alkoi hillitön noro-virusbuumi – että esimerkiksi mahatautipöpöt voivat elää oksennetussa ja pelkästään pyyhkäistyssä matossa jopa 3 kk. Uutistäti lisäsi, että tuona aikana ne voivat vieläpä tartuttaa sellaisen humaanin olion, joka käy lähikontaktissa mählätyn maton kanssa.
  P.S. Italian kosteissa oloissa elävistä gli scarafaggi-yököttimistä tuo Suomen täti ei maininnut, mutten ollenkaan jättäisi huomiotta niiden kykyä selvitä jopa ydinpommista hengissä. Suomessa -32 C toimii toisinaan torakoita kohtaan tehokkaammin kuin ydinpommi:)

 9. Hyvä tietää noroviruksesta (talvioksennustauti), sillä toin sen kotiin Englannista viime tiistaina ja ripuli loppui eilen. Kämppäkaveri sai sen 30 tunnin kuluttua. Seuraava lapsiperhe tulossa kylään 4 kk kuluttua… Siis ei hätää. 🙂

 10. Ruotsin terveydenhoitoviraston ohjeiden mukaan norovirus kuolee vain keittämällä, ei esim. pakastamalla. Sairauden läpikäyminen ei anna immuniteettia, koska virus muuntelee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s