Reppu

Tänä aamuna, välilevytyrän tai vastaavan diagnosoimattoman vaivan villitsemänä, poikkesin koulutieltä postitoimistoon ja koiruuttani punnitutin Italiattaren repun: 5880 g parikymmentäkiloisen lapsen hartioilla, tai siis tässä tapauksessa äidin.

Repussa on koulukirjoja, joita ei opetuksessa juuri käytetä; niiden lisäksi jokaiseen oppiaineeseen on A4- kokoinen vihko, ja vihkotyöskentelystä suuren osan muodostaa valokopioiden liimaaminen vihkoon (kirjapainomatematiikan mukaan alkuperäisen vihon painoon lisättävä liimattujen sivujen ja liiman paino). Koulurepun kokonaispainoon on laskettava myös agenda, penaali, vesipullo, eväät ja pöytäliina eväiden syömistä varten.

Vanhemmat saattavat lapset kouluun ekalla, tokalla, viidennellä, keskikoulussa. Vanhemmat pelkäävät liikennettä, namusetiä ja skolioosia. Ja koska se reppu on niin helkutin painava, kaikki saapuvat koululle autolla. Koska kaikki saapuvat kuitenkin autolla, voi reppuun vaatia lastaamaan ihan mitä vaan.

Italiassa on ehdotettu lakia, joka rajottaisi koulurepun painoa ja suhteuttaisi sen lapsen painoon. Lainsäädännöllä onkin hyvä paikkailla terveen järjen puutetta.

Advertisement

6 responses to “Reppu

 1. Heippa!
  Taalla ihan sama juttu tuon repun kanssa. Voi kiesus minkalaisen painolastin kanssa lapset tulevat ja menavat:(

  Mina joudun viemaan kakrut kouluun kylla ihan sen takia, etta koulu on niin kaukana…ja ainut asia mita mina pelkaan on liikenne…namusedistakin varmaan selviavat jo itsenaisesti;)

  • Joo, ei namusedät taida olla varautuneita kamppailulajiotteisiin 😀

   Meillä koulu on onneksi lähellä, mutta liioittelematta ainakin miljoona kertaa olen sanonut että seinänviertä, ennen kuin olen päästänyt tyttären yksin koulutielle…

 2. Niiiiin… koti-Suomessakin ajoittain aivan liian painavia reppuja. Ja opettajan velvollisuus ei muuten ole muistuttaa oppilasta ottamaan jotain läksy(tai rästiläksy)kirjaa mukaan kotiin tai jättämään turhia kirjoja pois, ainakaan meidän ekaluokkalaisen open.

  Joidenkin oppaiden mukaan koululaisen repun painon pitäisi olla korkeintaan 15 % koululaisen omasta painosta. Italiattarellahan tuo ylittyi kirkkaasti.

 3. Meidàn pojan (8v) reppu painaa tànà aamuna himpun verran yli 7kg. Ensi syksynà reppuja tàytyy roudata kaksin kappalein, kun meidàn juniorikin menee ekalle.
  Meidàn suunnalla lasten kouluun tuominen ettà koulusta hakeminen on pakollista. Aamulla vahtimestari katsoo ettà lapset tulevat aikuisen saattamana kouluun ja koulun pààttyessà opettaja tuo luokan koulusta ulos ja valvoo, ettà jokaiselle lapselle on aikuinen, vanhempien valtuuttama, hakija. Syyskuussa joudumme ilmoittamaan koululle niiden henkilòiden nimet, jotka lapsen saavat hakea. Tarkkaa hommaa siis tàllà suunnalla. Koulu perustelee kàytàntòà turvallisuussyillà ja uhkaa syytteillà lapsen heitteillejàtòstà, jos lapsi ”unohtuu” kouluun.

  • Ai, ei meillä kyllä kukaan vahdi ulosmenoa. Tuosta ”heitteillejätöstä” on tosiaan nostettu Italiassa lakijuttuja, mutta ennakkotapauksena ne ovat kyllä ratkenneet siten että vanhempi saa päästää lapsen/alaikäisen yksin, jos pitää lasta valmiina siihen ja perustelee hommaa kasvatuksellisesti, ihan eri asia kuin jos lapset tulevat ja menevät ja vanhempi makaa jossain sängynpohjalla huumeruisku pystyssä käsivarressa 😦

 4. Paluuviite: Lisää paljastuksia arkkitehtikodissa «

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s