Tuntemattomalle lukijalle

Täällä käy ihan mukavanlaisesti lukijoita ja osa kommentoi ahkerasti, tai ainakin silloin tällöin. Hiljainen enemmistö herättää kuitenkin ajoittain uteliaisuuteni. Haikuluotsi Anu heitti pari kuukautta taaksepäin kyselyn tuntemattomille lukijoilleen, ja koska kysymystä tuskin voi paremmin muotoilla, niin kopioin sen suoraan:

Jos kommentointi ei kuitenkaan ole sinun juttusi, niin pyytäisin silti, että jättäisit tämän yhden kerran merkin vierailustasi, jos et ole koskaan aikaisemmin kommenttia jättänyt. Miksi käyt täällä? Mistä tykkäät eniten lukea/mikä ei niinkään kiinnosta? Haluaisitko kuulla jostain lisää tai onko sinulla minulle kysymyksiä? Olen toki myös kiinnostunut kuulemaan sinusta, mutta sekin on vapaaehtoista.

Advertisement

32 responses to “Tuntemattomalle lukijalle

 1. No ilmottaudutaan nyt sitten.
  Kiva lukea Italian elamasta. Sulla on mielenkiintoinen tapa kertoa sikalaisesta menosta.

 2. Tykkään tyylistäsi ja siitä, että blogissa on monenlaisia aiheita. Ulkosuomalainen ja äiti itsekin, joten tiätty sikäli myös sympatiat.

 3. Hei vaan. Blogiasi on kiva seurata, kirjoitat mielenkiintoisesti arkipäivästä Italiassa. Perheemme asui muutaman vuoden Italiassa miehen ulkomaankomennuksen takia, nyt asumme Suomessa.

 4. Täällä ilmoittautuu yksi ”hiljainen” blogisi seuraaja. Olen perheenäiti, ja asumme Suomessa. Seuraan pääasiassa Italiassa asuvien ulkosuomalaisten blogeja. Kirjoitat kivasti. Olisi kiva kuulla kuinka olet Italiaan päätynyt. Yleisesti kiva lukea ihan perusjuttuja elämästä. Meidän perheellä on kova kaukokaipuu (minulla eniten. Mies on luvannut lähteä mukaan heti jos työtä olisi tiedossa. Eli ns. vetovastuu on minulla) ja odotamme vain sopivaa tilaisuutta lähteä ulkomaille koko perheen kanssa. Mutta se mutkistaa asioita kun pitäisi olla työpaikka, koska tunnetusti raha ei kasva puussa… Siitä tulikin mieleeni, että voisitko vähän kertoa minkälainen työllisyystilanne Italiassa on, ja kuinka suomalaiset noin yleisesti työllistyvät jos ei ole työpaikkaa valmiina muuttaessa. kiitos kivasta blogista 🙂

 5. Löysin blogisi eilen ja merkkasin suosikiksi. Tosi hauska lukea italialaisesta elämästä – olen Italia-fani, mutta vain käynyt siellä muutaman kerran.

 6. Voin kai tähänkin vastata, vaikka kommentoinkin melkein aina, varmaan ihan riesaksi asti. Blogisi herättää ajatuksia ja tutustuttaa hauskasti Etelä-Italian elämään. Hauskaa kun itsekin elän ”Tuppukylässä”, Länsi-Ruotsin saaristossa.

  Mutta älä ihmeessä sopeuta tyyliäsi siihen, mistä lukijat tykkäävät, minä tykkään siitä, että sieltä tulee mitä tulee, usein yllätyksiä!

 7. Minä olen varmaan niitä silloin tällöin kommentoijia. . kaikki kuitenkin luen, kirjoitat mielenkiintoisesti aiheesta kuin aiheesta, ihan sama mikä se on.

 8. Minäkin kuulun niihin, jotka joskus harvakseltaan jättävät kommentin. Sinulla on hauska tyyli ilmaista asioita ja muutenkin on kiva lukea elämästä Italiassa. Seuraan siis blogiasi aktiivisesti vaikka kommentoinkin vain harvoin. Jatka vaan samaan tyyliin kirjoittamista sellaisista asioista kuin itse haluat. Se toimii.

 9. Olen laittanut muutaman kommentin silloin tällöin. Asuin vuoden 2004 saappaankärjessä ja silloin kyselinkin sinulta kestovaippajutuista. Entisenä ulkosuomalaisena juttusi kiinnostavat.

 10. Tulin alun perin lukemaan jotain noista monikulttuurisuus-tägin alla olevista postauksista. Blogi on listallani, koska odotan lisää samoja aiheita käsitteleviä tekstejä. Italia tai perhe-elämä eivät niinkään kiinnosta.

  Kysymyksiä ei ole. Korkeintaan mietin, minkä ikäinen blogin emäntä on.

  Hmjaa, tuolla on feminismi-tägi myös. Katsotaan, mitä sen alta löytyy.

 11. Voi olla, että olen joskus kommentoinutkin. Tulin alunperin kaverin mainostuksen perusteella, niin muistelen. Tykkään tyylistä ja kuvista. Itsellä taitaa olla suunnilleen samanikäiset lapset täällä koto-Suomessa, joten lapsijututkin kiinnostavat. Ja on aina hauska lukea eroista Suomen ja ulkomaan käytäntöjen välillä.

 12. Kirjoitat mielenkiintoisesti ulkosuomalaisuus-feminismi-monikultturisuus akisel(e)illa; myös reseptejäsi lukiessa tekee kovasti mieli kokata 🙂

 13. Italiassa asuvana on kiva lueskella muiden täällä pysyvästi asuvien kirjoituksia. En ole vissiin ehtinyt toistaiseksi kommentoida, mutta käyn lukemassa blogiasi säännöllisen epäsäännöllisesti.

  Terveiset Liguriasta!

 14. Tervehdys.

  En tapaa kommentoida, vaikka säännöllisesti blogiasi seuraankin. Kirjoitat kiinnostavista aiheista ja maailmanparantaja-asenne ilahduttaa. Italia-teema kiinnostaa allekirjoittanutta, joka suunnittelee päätyvänsä maahan opiskelemaan… Kysymyksiä tai toiveita ei ole, blogisi on hyvä ja monipuolinen tällain.

 15. Kiitokset tuntemattomille lukijoille, ja tutuille myös!

  Anumorchy: onnittelut rohkeasta avauksesta, ja sieltähän niitä lähti tippumaan, kommentteja. Olen joskus käynyt blogissasi, mistähän sen linkin koppasin? Sirokkolta?

  Pulla: missä päin, jos saan udella?

  Susa: sama kuin edelliseen 🙂

  Riikka: ehm. Tuosta Italiassa työllistymisestä olen miettinyt juttua, mutta minulla ei ole asiasta mitään kovin rohkaisevaa kirjoitettavaa 😦 Voin tietysti lohduttaa että tilastojen valossa huonoin mahdollinen yhdistelmä on akateeminen, ulkomaalainen, nainen, Etelä-Italia…

  Sari: kävin vastavierailulla ja nostan hattua. Biscornu?

  Anneli: no mutta, aina tervetullut, ja taisit jättää pari viimeistä postausta kommentoimatta. Terveisiä Pohjois-Tuppulaan!

  Sirokko: kiitos ja samat sanat. Sinut lasken naapuriksi, vaikka onkin meri välissä.

  Napauliina: öh, huomasin etten ehkä IKINÄ ole jättänyt blogiisi kommenttia, vaikka lupaat olla kommentoijamyönteinen (nolottaa)…

  Marja: hei!

  Arto: blogin emäntä on tasan nelikymppinen, se tulee aina välillä esille jos lukee niitä perhe- ja lapsijuttuja 🙂

  See: kivoja kavereita sulla, jos mainostavat blogiani 😉

  BerlinBat: ruokajuttuja tekisi mieli laittaa enemmänkin, mutta sitten on aina muuta puhistavaa mielessä.

  Minna: terveiset Liguriaan!

  Suvi: kyllä, ilman muuta, maailmanparannus on mun missio 🙂

 16. Kiitos kysymästä! Sveitsissä olen ja sveitsiläisen kanssa naimisissa, apurahalla teen tutkimusta. En ole enää kerennyt kirjoittaa omaa blogia, mutta luen innokkaasti muiden juttuja. Autottomuus ja feminismi ovat sydäntä lähellä.

 17. En muista olenko aikaisemmin kommentoinut, mutta säännöllisesti olen käynyt lukemassa viimeiset pari-kolme vuotta. Kirjoitat sopivan napakasti (oma tulkintani on että sopivan inhorealistisesti, mutta kuitenkin aina positiivinen pilke silmäkulmassa) ja käsittelet laajasti eri aihepiirejä, paljon sellaisiakin vähemmän mukavia & helppoja aiheita, joista muut ulkosuomalaiset eivät välttämättä niin aina kirjoita. Mielellään lukisin vielä enemmän esim. työstäsi ja siihen liittyvistä (herkullisista?) yksityiskohdista, koska rakentaminen ja sen epäkohdat saapasmaassa koskettavat näin Italian asukkina turhankin omakohtaisesti. 😉

 18. Olen tainnut joskus kommentoida, mutta tervehditään näinkin! Tykkään tavastasi kirjoittaa + Italia kiinnostaa aina. Reseptejäsikin olen kokeillut, hyvin tuloksin, joten niistäkin kiitos 🙂

 19. Hei, olen usein kommentoinutkin ja tykkään blogistasi koska monet asiat liippaavat läheltä omaa arkea tai voisivat jos emme asuisi Suomessa. Arvomaailmamme ovat ainakin jossain määrin samansuuntaiset joten on herkullista punnita omia reaktioitaan JOS asuisimme Italiassa ja joutuisi kohtaamaan sikäläisiä tai täkäläisiä ilmiöitä sieltä käsin.

  Kielenkäyttösi on rikasta ja raikasta ja sitä on mukava lukea, kykenet kompaktisti ilmaisemaan kaikkia mahdollisia tunteita sopivan salaperäisesti itsestäsi liikaa kertomatta, nostan hattua tyylillesi. Aktiivisuutesi bloggailussa on myös kunnioitettavaa! Kiittää ja kumartaa valkoisten öiden kesäisestä Pohjolasta (tällä kertaa kesäisestä, ties kuinka kauan…)

 20. Toisten Italiassa asuvien suomalaisten blogeja on paljon suosikkilistallani, mutta sinulla on erityisesti sana hallussa, joten nàità tulee aika sàànnòllisesti luettua. On jànskà lukea miten muut pàrjàà nàissà samoissa viidakoissa. Yleensà ei kuitenkaan tule mitààn erityisen nokkelaa kommentoitavaa mieleen 🙂 Yhdistàvià tekijòità hakusanoilla italialainen pikkukylà, scuola materna, spiderman, apuraha-anomukset, ekoideologiat.

 21. En enää muista mistä aikoinani blogiisi eksyin, mutta siitä lähtien olen säännöllisesti seurannut. Ulkomailla elävän elämää on mielenkiintoista seurata, lisäksi pidän tavastasi kirjoittaa ja tehdä huomioita elämästä ja ympäristöstä.

 22. Saa udella 🙂 Milanossa asuttiin. Miehellä olisi töitä riittänyt pidempään, mutta itsellä kävi aika pitkäksi, koska ei ollut töitä. Lapset kävivät paikallista koulua.

 23. Kulttuuridippailua 🙂 En muista mistä blogiisi eksyin, mutta perhearki toisessa kulttuurissa kiinnostaa kuten myös upeat itaalian kuvat sieltä tuppukylästä. Ja siis perheenäiti minäkin Suomessa, arkkitehtuuri ja taidehis tuttua töistä&opiskeluista joten jumitan välittömästi ja liimauduin ruutuun jos jossain kuvassa on jotain vuosisatoja vanhoja ovenpieliä jotka on toiselle ihan vain _arkea_…

 24. Luen nyt blogiasi toista kertaa. Vaikuttaa hauskalta blogilta. Kunhan ehdin, tutustun enemmankin.
  Italiassa asuva suomalainen minakin.

 25. ehdoton style tyyli !!
  ”paskamutsilaatua” ;))
  hienoa kun päivität niin usein, complimenti! ❤
  arvot kohdallaan! kriittiinen, luomu, skarppi! mietin aina, että pakko olla stadilainen..
  aika äijä, mutta tuskin niin rekkamilitantti kuin antaa ymmärtää, eli parempi kun lataa täysillä, Italiassa tulee helposti liian feminiiniseksi ja koristeeksi ❤
  Rakastan Italiaa! Ehdottomasti! Liian idyllisiä blogeja ei jaksaisikaan Suomen loskasta toisaalta lukea ja toisaalta taas on ihanaa kun on selkeäjärkisiä ihmisiä jotka pystyvät rakastamaan maata kaikesta epätoivottavasta huolimatta. Tai kenties juuri siksi? Italia tosiaan on paradoksien maa.
  kiva lukea kuinka ihmeessä siinä maassa selviää lasten kanssa ja tasaisesti vastavirtaan uiden, tässäkin Complimenti!

  Kiitos Ihanasta Blogista, lukija Suomesta, joka on menettänyt sydämensä Italialle, on kai ollut edellisissä elämissä siellä ja nyt sitten on pistetty pohjolaan jäähylle…

 26. Pulla: tämänkeväisessä Green Life-näyttelyssä Milanon Triennaalissa esiteltiin kiinnostavia autottomuuskohteita Sveitsistä. Siellä taidetaan olla askeleen verran Italiaa edellä näissä asioissa, niinkuin about missä tahansa puolella maailmaa 😉

  Chiocciola: hehe, et tiedä minkä Pandoran arkun avaat kun yllytät kirjoittamaan työjuttuja, aiheesta löytyy juurta niin komediaan, tragediaan kuin tragikoomiseenkin tulkintaan 🙂

  Pinea: kiittää ja pokkaa. Kävin vastavierailulla, mutta Blogger ei nyt suostunut lataamaan kuvia, joten asiasta jäi päällimäiseksi syyhyttävä uteliaisuus. Missä on bitti poikittain?

  Muru: kiitokset kommenteista, ja terveisiä sinne valkoisten öiden Pohjolaan! Ahkeran bloginpidon salaisuus on tietty hunningolla oleva huusholli, ja toisinaan jopa YouTube lapsenvahtina 😀

  r/r: no mutta, jopa Spidey? Kyllähän tuosta löytyy aihetta kommenttiin…

  st: kävin blogissasi, been there, done that. Lansinoh. Tulen toistekin.

  Susa: miten ihmeessä voi äiti-ihmiselle tulla aika pitkäksi missään? Ei vaiskaan, rouvana työkomennuksella oleminen voi kyllä olla puuduttavaa.

  Kristiina: kuvia tulee lisää kun vain saan uuden kameran, joka onkin tarvehankintalistassa ihan siellä yläpäässä…

  Aurora: Tervetuloa, ja jos saan udella, niin missäpäin Italiaa?

  H: Roihuvuoresta, kai sen Luoja Stadiksi laskee? Todellisuudessa Audimiehen unelma, kun silitän paidatkin, vaikka en ihan korkkareissa 😀

 27. Hei Arkitehti. Kiitan blogistasi, se on ollut suosikkilistallani ehka pari vuotta ja ideologisesti ollaan pitkalle samoilla linjoilla. Listani koostuu lahes kokonaan ulkosuomalaisten blogeista ja luen sen lapi lauantaiaamuisin nojatuolimatkana maitokahvin kera. Itse asun Skotlannissa. Spidey oli aivan ihastuttava!

  • Hei Matilda, terveiset Skotlantiin!

   Oma listani on myös aika ulkosuomalaisvoittoinen, tarkistan päivittäin onko joku päivittänyt.

 28. Seuraan nyt melkein yhtä sporadisesti blogeja kuin kirjoitankin (mutta en ihan). Tätä lokia luen mieluusti!

 29. Täällä myös yksi lukijaksi tunnustautuva. Pidän sarkastisen ytimekkäästä ilmaisutavastasi. Tarjoat paljon asiaa tiiviissä paketissa, usein erittäin ajankohtaisista teemoista. Saapasmaan kulttuuri(t), tavat ja politiikkakin kiinnostavat kovasti, olenhan päivittäin tekemisissä italiaanojen kanssa (vaikka Sveitsissä asunkin) 🙂

 30. Asun Roomassa. Valitettavasti. Sietamaton kaupunki.

 31. Kirjoitat kivasti ja Italiasta itse aikanaan erään miehen takia kiinnostuneena tykkään kovasti blogistasi. Nykyisin syötteen saa tilattua kivasti google readeriin ja siksi kommentointi on jäänyt vähän vähälle :/ pahoitteluni siitä…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s