Colora la tua Bibbia

Italiattarella on koulun uskonnonkirjan bonusmateriaalina värityskirja Raamatun tapahtumista. Ykkösellä kirjasta tuli läksyäkin, mutta kakkosella asiasta ei viesti kantautunut kotiin saakka, ilmeisesti tavoitteena oli että lapsukaiset värittelisivät partasuita patriarkkoja aina paremman tekemisen puutteessa.

Kotonamme tunnustukselliseen uskonopetukseen suhtaudutaan ristiriitaisesti. Kun ei sen tilalle ole tarjolla muutakaan, ja toisaalta siinä opetetaan mielestäni Italian kulttuurihistorialle keskeisiä asioita, vai miten muutenkaan selittäisi joka virastossa ja luokkahuoneessa roikkuvan krusifksin, pyhät ja juhlat? Paremman tekemisen puutetta ei sen sijaan ole ilmennyt, sillä parempaa tekemistä, oikeiden oppiaineiden läksyjä on riittämiin ja joskus pitäisi leikkiäkin.

Mutta nyt kuului käsky: koko Raamattu väritettävä maanantaiksi. Edessä railakas viikonloppu.

Mainokset

4 responses to “Colora la tua Bibbia

  1. Oivallista, pysyy penskat poissa pahanteosta koko viikonlopun!

  2. Meidàn esikoisella taitaa olla samainen vàritysraamattu. Meillà on monet itkut vàànnetty kun niità kuvia on jouduttu vàrittàmààn, mutta vaan 6-9 sivua kerralla kaikkien muiden làksyjen seuraksi. Viimeistààn parin sivun vàrittàmisen jàlkeen on àiti ja isàkin liittyneet pojan seuraan vàrityskynàt kourassa.
    Railakasta viikonloppua!

    • Luulen ettei Italiassa ole yhtäkään äitiä joka ei olisi joskus avittanut läksyjen värityksessä, niin tärkeänä sitä ainakin meidän koulun pedagogisessa ohjelmassa pidetään :O Uskon itsekin että jonkun verran kärsivällisyyttä ns. rutiinitöiden suoritukseen ei ole pahaksi kenellekään (keskinkertaisesti suoritettu keskilattian imurointi, perunoita kuoritaan peruna kerrallaan etc.), mutta joku tolkku siinäkin tulisi olla. Että jäisi aikaa leikkiin, kirjastossa käymiseen, vaikka niissä kotitöissä auttamiseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s