Kepponen

Tuppulan vanhassakaupungissa sekajäte jätetään muovipussissa portinpieleen, koska kunnanisät ja/tai jätehuollon tarjouskilpailun voittanut lafka ovat päättäneet etteivät roskapöntöt sovi muinaismuisto- ja monumenttilain suojelemaan arvokkaaseen kaupunkiympäristöön. Makuasia. Jos pussin jättää ulos illalla, riepottelevat kulkukoirat ja -kissat sen sisällön pitkin katua suupalan toivossa, jos sen vie aamulla on pieni, piipittävä ja sähköllä kulkeva roska-auto jo takuuvarmasti mennyt, pussi jää ovenpieleen koko päiväksi, illaksi ja vielä yöksi jolloin kulkukoirat…

Jätin roskapussin portinpieleen aamuseitsemältä lähtiessäni maakuntapääkaupungin suureen sairaalakompleksiin kuvauttamaan sisäistä kauneuttani (discus intervertebralis). Löysin pussin hylättynä ja yksinäisenä portinpielestä palatessani. Kohtasimme jälleen lapsia koulusta hakiessani. Sen jälkeen roskapussi jäi Herran haltuun.

Puoli kymmeneltä illalla naapurinpoika soittaa ovikelloa: hän oli ollut palaamassa tupakkakioskilta tai ties mistä, nähnyt pari nuorta tyhjäpäätä tyhjentämässä roskasäkkiä automme tuulilasille. Nähdessään naapurinpojan lähestyvän nämä olivat ottaneet jalat alleen.

Positiivinen ajattelu on ihan perseestä, mutta kyllä nauratti kun muistin että olin ajatellut viedä auton pesulaan röntgenistä palatessa, enkä sitten viitsinytkään kun koukkasin suoraan Lidl’iin. Ostamaan roskapusseja.

Advertisement

4 responses to “Kepponen

  1. Onni onnettomuudessa 🙂
    Meillä toimii omakotialueella hyvin se pönttö, jota kiikutetaan kadun viereen ja takaisin pihaan kahtena päivänä viikossa. Sen sijaan ne julkiset kerrostalojen edessä on kaikkea muuta kuin esteettisiä, eikä edellytä että ne roskapussit silti siellä pöntössä olisi.

  2. Joo, ei varmaan. Meillä yleensä aloittavat täyttämällä pöntön, mutta sillä roskalafkallakin on jotain ongelmia eikä ne aina ehdi tyhjentämään. Ja sitten on niitä jotka tuovat roskiksen autolla koska se on matkan varrella, ja heittävät pussin ilman että olisivat koripalloliigan tähtipelaajia 😀

    Jonkun perskohtaisen roska-astian saisivat silti antaa, koirien, kissojen ja rottien ruokkiminen ei innosta. Tyhjäpäät voisivat sitten vaikka RÄJÄYTTÄÄ sen pöntön!

  3. Meilla on taalla tornitalossa roskakuilu, josta hujahtaa pussukat alas hamaan tuntemattomuuteen. Ei tarvi kauaksi kiikuttaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s