Tapetaanhan hevosiakin

Italiassa ollaan puuhasteltu lakia, joka kieltäisi hevosten teurastamisen. Lakialoitteen takana on muutaman poliitikon järkytys siitä että jotkut voivat tappaa ja peräti syödä seuraeläimiä, joksi hevonenkin lasketaan. Toisena perusteena, alaviitteessä ja pitkälti seuraeläinpointin jälkeen, on teuraalle tuotavien koniparkojen arveluttava kohtelu, sillä vaikka lain tulisi taata ihmis-, pardon, eläinarvoinen kohtelu, niin sitä harvoin noudatetaan. Oho.

Seuraavaksi voitaisiin kieltää lihan syöminen, sillä onhan kamalaa kun eläimiä tapetaan. Tai sian syöminen, sillä tämä on epäpuhdas eläin. Tai metsästys, sillä eläimet ovat pörröisiä. Kukin vakaumuksensa mukaan.

Autot kieltäisin yksin tein, sillä niillä ajetaan kovaa eikä vallitsevia lakeja tässäkään asiassa yleisesti noudateta.

Advertisement

6 responses to “Tapetaanhan hevosiakin

  1. Jotenkin tuntuisi kauhealta syöda tieten tahtoen hevosta? Tai vaikka aasia…en herkuttelisi pupullakaan, tai vaikka marsuilla- niitahan syödaan Etela-Amerikassa…

    Meilla syödaan kalaa ja kanaa. Joskus harvoin ”punaisempaa” lihaa. Parasta olisi paasta eliankunnanlihoista kokonaan eroon, mutta meilla on Perheenpaa joka tarvii ehdottomasti kunnon tuhtia ruokaa, ja vegetaarielamasta on aivan turha hanelle vikista:)

  2. Minulle ei olisi mikaan ongelma syoda hevosen lihaa. Kuulemma maukastakin. Onhan ne karitsat ja vasikat ainakin yhta suloisia kuin hevoset, ja niita syomme surutta. Tama on kai sellainen tunnekysymys, jokaisella on omat tietyt mielikuvat aivoissa eri elaimista ja niiden ”syotavyydesta”.

  3. Meillä on maistettu heppaa, ei pahemmin tykätty, koiranruokaa siitä on tehty useinkin. Tunnekysymys minustakin, kuka mitäkin eläintä pitää syömäkelpoisena. Loppujen lopuksi parempi päätyä ravinnoksi kuin tulla haudatuksi lihoineen.

  4. Tuo on ihan makuasia minusta, syödään niitä lihoja, jotka ovat maukkaita. Sisilialla ainakin sai hevosenlihaa ravintoloissa täällä pohjoismaissa harvemmin, paitsi kai Islannissa?.

  5. Itse en koskenut lihaan 16 vuoteen, niin että se nyt ei paljon hätkähdyttäisi, vaikka hevostakaan ei enää saisi. Muutenkin syömme punaista lihaa harvoin ja kanaakin ehkä kerran pari viikossa. Juu, ei olisi vaikeaa palata 100% kasvissyöjäksi, vegaanivuodestakin on vain hyvät muistot! Appivanhemmat kyllä olisivat helisemässä, jos eivät saisi syödä säännöllsiesti jänistä 🙂

  6. Amerikkalaiset eivät kuulemma halua syödä Petteri Punakuonoa. Kulttuurikysymyksiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s