Juhannus

Totutun mallinen kovanpäivänilta. Kun lähtee 7.37 Leccestä saapuakseen 00.05 Helsinski-Vantaalle, tietää matkustaneensa. Meridianan lento codesharena Finnairin kalustolla ei paha, ja vastoin odotuksiani meitä ei edes aidattu koneen perälle keltaisella muovinauhalla johon olisi kirjoitettu halpalentomatkustajia – ei saa ruokkia. Finskin gintonic maksaa 0,50€ vähemmän kuin Blue1:n vastaava tuote, siitä plussaa.

Puolen Italian läpi junalla ajaessani kiinnitin huomiota kansallislippujen vähäisyyteen radanpuoleisilla parvekkeilla, ja iltapäivän matsin jälkeen loputkin viikattiin vähin äänin komeroon odottamaan EM-kisoja. Ei ne itsekään uskoneet, ei.

Keskiyön taivas Helsinski-Vantaan kiitoradan yllä oli vaalea.

Juhannusaattoa vietettiin pihakatoksen alla pitkässä pöydässä grillikyljen, perunasalaatin, makkaran, oluen ja Hanoi Rocksin voimin.

Juhannuspäivänä ajettiin veneellä Vartiosaareen, saunottiin ja uitiin. Italiatar ei ollut tavannut vastaa aiemmin, vaikka vihta olikin tuttu. Äidinkieltä analysoitiin lauteilla.

Advertisement

5 responses to “Juhannus

 1. Hyvää lomaa!
  Vieläkö olette Suomessa vai jo palanneet kotiin? Äidinkielen analysoinnista tulikin mieleeni, että onko lapsilla hallussa molemmat kielet, vai taittuuko italia paremmin?

  • Pidetään pitkä loma vanhaan malliin, kun ei tänne asti viitsi raahautua viikonlopuksi.

   Italiatar on ulkoistettu päiväleirille ja Huhtipoika Muorille, joka jatkoluovutti paketin Automiehen tyttärelle ja parille muulle isolle tytölle. Full optional nelivuotias pesee pissivät ja kakkivat vauvanuket vertailussa mennen tullen 😉

 2. Hmm, vasta ja vihta onkin vasta visainen juttu 😉

  Toivottavasti saatte nukuttua yönne hyvin kovin kirkkaissa kesäöissä ja nautitte lomapäivistänne.

 3. Hyvàà, ansaittua kesàlomaa teille!
  Me pààstààn saunanlauteille vasta elokuussa. Tànà vuonna kokeillaan LH: lentoja. Tààltà tuppulasta pààsee Helsinkiin halvemmalla kuin Milanosta suoralla lennolla ja aikataulullisestikin lennot ovat ihanteelliset. Keskipàivàn aikoihin làhdetààn kotoa ja illalla otetaan lòylyjà Nummi-Pusulan metikòssà.

 4. Mäkin varasin Finnairin lennot Meridianilta jokin aika sitten, hinta oli todella halpa, mutta siitä huolimatta sain muutettua lähtöpäivää jälkikäteen normaaliehdoin vaivaisella 35 euron lisämaksulla! Suosittelen siis muillekin! =) Hyvää Suomen lomaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s