Besserwisserit kesäkeikalla

Piipahdin kansanjuhlassa Alppipuistossa. Koska ystäväni eivät olleet saapuneet, sain viihtyä itsekseni; etsin varjoisan paikan ja nautin festivaalikansan tarkkailusta (kesäkalsareiden tilastointia ym.).

Musiikki ei ollut edes mahdottoman kovalla, joten en voinut olla salakuuntelematta takanani istuvan miesvoittoisen porukan keskustelua (oli siellä joku heilakin, mutta miehet hoitivat puhepuolen). Narisevalla nasaalilla käsiteltiin maailman nykytila, opiskelijoiden tiukka rahatilanne, viimeinen espanjanmatka, uusi kännykkä, ja kateellisina laskeskeltiin kuinka paljon pulloja keräävät kaakkoiseuroopan romanit tulisivat päivästä nettoamaan. Siinä kohdassa teki jo mieli ponkaista pystyyn ja karjaista että perkele, nosta sitten perseesi nurmikolta ja lähde itsekin pulloja keräämään. Maailmanrauhan säilyttämiseksi vaihdoin maisemaa siinä vaiheessa kun kaiken liikkuvan ja paikalla pysyvän haukkuminen laajeni Mac OS X -käyttöjärjestelmässä viihtyvän ihmiskunnan osuuden parjaamiseksi. Jotain rajaa.

Plussaa: pikkulapsilla kuulosuojaimia, yllättävän siistit bajamajat, oikeastaan uskomattoman siistit.

Miinusta: olen sen verran vanhanaikainen että humalaisen naisen rähjääminen, niin tasa-arvoista kuin se onkin, käy korvaan. Yksi varttuneempi pariskunta riiteli niin reippaasti että bajamaja meinasi kaatua miehen paiskatessa oven kiinni. Ämmä jäi huutamaan sinne sisälle.

Ostin kannatuksen jos kohta nostalgiankin vuoksi ELMU-paidan ja suuntasin kotiin kun varsinainen jättipotti, pullonkerääjien vinkkelistä siis, oli vasta saapumassa puistoon. Sain pelkästä mäyräkoirien raahaamisen katselemisesta yliannostuksen, ja korkkasin iltaolueni vasta pronssipelin 90. minuutilla.

Advertisement

2 responses to “Besserwisserit kesäkeikalla

  1. Tuo yliannostus taitaa tulla helposti nyky-Suomessa, sääli. Itse olen aina vaan niin naivi, että taas yllätyin, kun vähän aikaa sitten olin Miehen kanssa festareilla kuuntelemassa entisten nuorten lempimusaa ja jouduin hetken seuraamaan sitä mäyräkoirien raahaamista (alueen ulkopuolella).

  2. Suomalainen juomakulttuuri on käsittämtön juttu. Ulkojuhlissakin viinaa vedetään kunnes taju on kankaalla tai ainakin arvostelukyky ja tasapainoaisti kadonneet.
    Olin Saksan Trierissä iltana jolloin Saksa voitti Espanjan jalkapallossa. Sinä iltana sattui olemaan kaupungin vuotuinen kesäjuhla. Porta Nigralta alkava kävelykatu ja torit pursuivat viini, olut- ja shamppanjabaareja. 3 orkesteria soitti. Voiton selvittyä autot ajoivat ympäriinsä torvet soiden 2 tuntia putkeen. Ihmisiä oli liikkeellä kymmeniä tuhansia. Tiet vessoihin oli viitoitettu enkä viiden tunnin aikana nähnyt yhtään selkeästi humalaista. Kaduilla ei ollut roskia, sillä roskakoreja oli riittämiin ja niitä myös käytettiin. Ei myöskään tyhjiä pulloja kaduilla, vaikka niistä ei saa rahaa. Romanit loistivat poissaolollaan. Vastaavaa juhlaa Helsingissä ei uskalla edes kuvitella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s