Siskonpeti

Sulttaani saapui lomalle, ja koska emme ehkä olisi mahtuneet futon-vuodesohvalle kolmistaan poikittain keskellä nukkuvan metriheikin kanssa, siirrettiin Italiatar nukkumaan Hämähäkkimiehen viereen. Italiattaren kanssa parisängyssä nukkunut Muori pakeni alakertaan, ja minä pääsin paremman puoliskoni kanssa samaan petiin. Kissalle uusi järjestely oli epäselvä, ja se käy nukkumassa milloin missäkin. Yllättäen en ole edes aivastellut.

Kahtena ensimmäisenä yönä olen pyörinyt unettomana, kuten Akin isä kirjassa Maailman suurin sänky. Kadulla kulkee jotain kännihuutajia. Kissa pesee itseään niin että sänky tärisee. Jossain selkäytimen tietämillä piilee varmuus siitä että jos nukahdan, huudetaan äitiä ja vesipulloa. Takaisin ei ole paluuta. Kotona niille tehdään lastenhuone.

Advertisement

4 responses to “Siskonpeti

 1. Kannatan ehdottomasti perhepetiä. Ja ihan yhtä ehdottomasti kannatan lasten siirtämistä omaan huoneeseen, kun aika on siihen sopiva (ja sehän tietty vaihtelee eri ihmisillä).

  Voi miten onnellinen olenkaan niinä aamuina, kun huomaan, että liki nelivuotias on unohtanut kömpiä yöllä väliimme ja onkin pysynyt huoneessaan. Kakkonen tosin tuli väliin ainakin vielä 4,5-vuotiaana vaikkakaan ei ehkä aivan joka yö eli vielä Kuopuksella on hetki aikaa ennenkuin on ylittää tuon.

 2. Oi, tämä on meillä ihan puhkiluettu kirja. Aki ja Anssi, Anu ja Asko sekä Aila, Anna ja Aleksi pysyy aina mielessä. 🙂

  Ja kyllä meilläkin nukuttiin perhepetissä pitkät tovit. Kohta koulun aloittava esikoinen kysyy vieläkin liki joka ilta saisiko tulla kainaloon yöksi. En anna lupaa kuin kipeänä, mutta kummasti aamuyön tunteina tyttö hiipii viekkuun enkä minä tohdi komentaa pois. Nautin siitä itsekin aika paljon.

  Kuopus taas on kuin propelli. Jos jostakin syystä saamme tytön sänkyymme, jompikumpi herää ennen pitkää pieni jalka suussaan. 😀

 3. Ei liity postauksen aiheeseen, mut:

  http://www.aamulehti.fi/uutiset/ulkomaat/nain-juo-oikea-eurooppalainen/185889

  Kommenteissa sanotaan yhtä ja toista italialaisesta alkoholinkäytöstä. Miten oikeasti on? Kiinnostaa näin suomalaisena kohtuukäyttäjänä. Eurooppalainen kait minäkin olen…

  • Olen joskus postauksissa sivunnut aihetta. Onhan tuossa se vissi ero, että italialaisten kavereiden kanssa ”yhden” ottaminen tarkoittaa yleensä ihan oikeasti yhtä. Suomalaisille plussat siitä, että yleensä jätetään suosiolla joku juoppokuskiksi tai mennään taksilla. Italiassa nuorison humalahakuinen juominen on kasvussa, ja muitakin päihteitä menee. Vastuullista imagoa ylläpitävät kaupat mainostavat kassalla että vaikkei laki sitä heiltä edellyttäisi, he eivät myy alle 18-vuotiaille. Kai siitä tulee vielä laki.

   Tuo ”oikea eurooppalainen” on vähän provosoivaa, Euroopassa on monenlaista alkomahoolinkäyttöä. Perseet olalle ja tilitulitalla on ainakin oman kokemukseni mukaan ihan käypää valuuttaa Irlannissa, Romaniassa…

   Kenenkään sisuskalut tuskin kestävät sitä, että juodaan ”eurooppalaisittain” ma-to ja ”venäläis-skandinaavisesti” pe-su.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s