Turhan työn sankari

Turhan työn sankari

Makuuhuoneessa on neljä isohkoa vetolaatikkoa, joissa säilytetään vaatteita, itse kullekin perheenjäsenelle omansa. Puhtaat vaatteet eivät ilmesty laatikkoihin itsestään, vaan joku ihmispolo pesee ne, ripustaa ne kuivamaan, poimii naruilta, viikkaa ja usein tätä ennen silittääkin. Siisti olla pitää, ja puhdas.

Huhtipoika syö tarhassa, Italiattarella ei ole kouluruokailua. Koulusta tullessa marssijärjestys on yleensä tämä: äiti laittaa ruokaa, lapset juoksevat kiljuen eessun taas, isä katsoo vielä jonkun tuikitärkeän asian internetistä tai kanavapujottelee, kattaa pöydän mikäli sitä erikseen ja äänekkäästi pyydetään.

Joskus Huhtipoika haluaa itse mennä katsomaan muumeja makkariin, se hänelle suotakoon sillä hänhän on jo kyllàinen. Sisko ehtii ehkä alottaa läksyjen teon jo ennen  ruokailua, ja saammepa ainakin ruokarauhan.

Toisinaan Huhtipoika nukahtaa päikkäreille, ja jos makuuhuoneessa on kovin hiljaista, on syytä käydä tarkistamassa missä herra uinuu, yleensä kylmällä lattialla pienen pöydän alla. Joskus tenava on piilossa vaatekaapissa, tai keksinyt itselleen mielenkiintoista tekemistä, niinkuin eilen: kokonainen vaatelaatikollinen oli kiskottu pitkin lattioita. Hävityksen kauhistus.

Olin uurastukseni mitätöimisestä sanaton, niin tyrmistynyt että poistuin vain hiljaa paikalta ja delegoin jälkikasvulle huutamisen perheen päälle, joka kieltämättä onkin lahjakas siinä lajissa.

Advertisement

2 responses to “Turhan työn sankari

  1. Hyvää uutta vuotta koko perheelle! Samanlaista näkyy olevan meno joka maassa, paitsi että meillä ei perheenpäätä tarvitse erikseen delegoida huutamaan. Yleensä on niin väsynyt että syytäkään ei juuri tarvita, mölinää tulee ihan itsestään, eikä mikään tavara ole hänen mielestään oikealla paikalla.

  2. Hyvää vuoden alkua täältä Suomestä käsin tällä erää! Voin todeta että samat on välillä tunnelmat vaikka vain yksi ipana kirmaa meillä tuhoja tekemässä. En tiedä mistä johtuu että miehet aina saavat paremman komennon, meillä ei tarvitse edes kovin kovaa käskeä kun isin auktoriteetti tehoaa jo katseen voimalla! Mutta äidit ovat niitä turhan työn sankareita…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s