Kieltolaeista

Heijastuspinta-blogissa on kiinnostava kirjoitus aiheesta, jonka otin esille reilu viikko sitten.

Kun maailma on päässyt näin pahaan jamaan, että valtaosa ysiluokkalaisista on rikollisia, niin voitaisiinko samalla vaivalla olla huolissaan myös siitä mitä lainkunnioitukselle tekee se, että laki on yleistä oikeustajua vastaan? Kieltolaki on siitä hyvä esimerkki, ei ole epäilystäkään siitä etteikö alkoholilla olisi laajamittaisia haittavaikutuksia sekä yksilö- että yhteisötasolla, mutta siitä huolimatta sen kieltävästä laista oli enemmän haittaa kuin hyötyä. Että kun kerran ollaan rikoksen tielle lähdetty, niin miksei samalla vaivalla myydä piraattikopioita kavereille tai ryöstetä pankkia.

Ysiluokkalaisten vanhempiin on turha vedota, vertaisverkoista lataamisesta on heille suoranaista rahallista hyötyä, eivätpä kersat kärtä rahaa levyihin.

Muusikon työtä on soittaminen, oli ennen kun äänite keksittiin. Muut taiteilijat maalaavat taulun, tekevät veistoksen, myyvät työnsä eikä siitä sen enempää. Eräs Tuppulan taitavimmista muurareista, vainaa jo, vääntäytyi työmaalle kuutena aamuna viikossa, hän oli tehnyt työtä neljätoistakesäisestä ja tappoi itsensä liialliseen raatamiseen alle kuusikymppisenä. Hänen leskensä ei saa mitään savupiippuroyalteja viiden- tai yhdeksänkymmenenviiden vuoden ajan joka kerrasta kun sytytän tulen takkaan – ei myöskään uskottu putkimieheni jokaisesta kerrasta kun vedän vessan, ja siitä huolimatta ajaa mersulla…

Kaikella kunnioituksella muusikon työtä kohtaan. Lisää samasta aiheesta täällä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s