Politically correct

Muori kävelee Hakaniemen torilla työkaverin kanssa, ja löytää maasta HKL:n kuukausikortin. Kuvassa rouva Nyman, tummien hiusten lisäksi erikoistuntomerkkinä röijy, korkkiruuvikiharat, kultaiset korvarenkaat. Toimittajakielellä kansallispuvussa.

Mutta tästähän käveli juuri tuonnepäin yksi… aloittaa Muori, ennen kun joutuu poliittisen korrektiuden paniikkiin. Maalla lapsena niitä sanottiin mustalaisiksi, enolla oli yksi rekkarepsikkana. Mutta eihän niin enää sanota. Ja romani kuulostaa kankealta, viralliselta.

…Nymanin  näköinen, jatkaa Muori. Rouvat lähtevätkin Nymanin perään, joka kauniisti kiittää.

Advertisement

2 responses to “Politically correct

  1. Täällä Norjassa saa ainakin kieltä osaamattomat laulaa ihan julkisuudessa suomeksi: ”Musta-laai-seks olen syntynyt, koditonna kuljeskelen nyt..”, esim. Anne Lise Berntsen Finsk-norsk Kulturinstitut:in kirjanjulkistamistilaisuudessa viikko sitten!

  2. Katselin YLEn Elävästä Arkistosta kun Maarit Tastula haastatteli Kiba Lumbergia, siinä puhuivat toki mustalaiskulttuurista. Mutta kerran äimän käkenä kuuntelin radiosta kun toimittaja (valkolainen) läksytti haastattelemaansa muusikkoa (tumma) sanan käytöstä…

    Kun Huhtipoika syntyi, en ollut käynyt tuiki tarpeellista synnytyslaulun kurssia, ja jouduin vetämään hatusta, scorranolaisten kätilöiden riemuksi ”aa-jee-lii-vat mus-taa-laiset markkinoilta kotihin!” 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s