E come energia

energydrink

Italiaa ja Suomea yhdistää ainakin se, että suuri on kaunista, ja vaihtoehtoisten energiamuotojen kanssa puuhastelu on jokseenkin turhanaikaista viherpiipertäjien hommaa. Ja nyt, kuten on jo ilmi tullut, Italiaa johdetaan lujalla kädellä. Talouslaman kurittama kansakunta kaipaa isähahmoa, padre padrone. Ydinvoimaan paluu on ainoa kuljettavissa oleva tie. Meillä ei ole aikaa hempeilyyn. Kipeitä päätöksiä täytyy tehdä yhteisen hyvän nimissä. Tuosta poikki ja tuohon jengat.

Nykyinen hallitus on päättänyt luopua rakennusten energiatehokkuuteen tähtäävien korjaustöiden vähennettävyydestä verotuksessa, ja kyseenalaistaa Kioton protokollan, joka ilmeisesti on sellaista ylellisyyttä mihin vaikeina aikoina ei ole varaa.

Italiassa hyödynnetään aurinkoenergiaa vähemmän kuin Itävallassa.

Passiivitalo kuluttaa lämmitykseen alle 15 Kwh/m² vuodessa, ja kun tällaisia taloja ollaan tehty sanotaanko vaikka Palermoon, ollaan todettu että talot pärjäävät ilman minkäänlaista lämmitystä. Kesäiseen aikaan jäähdytystä tarvitaan jonkin verran, mutta senkin tarvetta vähentää oikeanlainen varjostus ja asunnon sisällä kulkevien ilmavirtojen ohjailu, puhumattakaan että eristeet pitävät myös lämpimän loitolla.

Tavalliset italialaiset asuinrakennukset kuluttavat lämmitysenergiaa keskimäärin 200 Kwh/m² vuodessa, eli suunnilleen yhtä paljon kuin Suomessa.

Advertisement

One response to “E come energia

  1. Ihme etteivät enempää passiivitaloihin panosta vaikka sää sallisikin. Energian hintahan on aivan älyttömän korkea Italiassa ja luulisi sen jo riittävän motivaatioksi eikä tarvitsisi luonnonystäväksi haukkua : )

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s